Del Bosque maakt zich zorgen over aanvalsspel Spanje

Reacties

Vicente Del Bosque vindt dat het huidige Spaanse elftal weinig onderdoet voor het succesteam dat tussen 2008 en 2012 drie hoofdprijzen pakte. Toch denkt de Spaanse keuzeheer dat het duel met Oranje dinsdag een lastig karwei wordt.

Del Bosque maakt zich zorgen over aanvalsspel Spanje

Spanje won vrijdag met 1-0 van Oekraïne, maar tot lovende kritieken in de kranten leidde dat niet. 'Dat is logisch na wat er op het WK in Brazilië is gebeurd', doelde Del Bosque op de uitschakeling in de groepsfase, mede door een 5-1 nederlaag tegen het Nederlands elftal.

'Voor dat WK werden we de hemel in geprezen, nu is het glas halfleeg in plaats van halfvol', vervolgde Del Bosque. 'Alles lijkt nu slechter, maar dat is niet zo. Spanje is niet veel minder dan het vroeger was. Door overwinningen en goed spel moeten we het vertrouwen van de fans zien terug te winnen.'

De 64-jarige oefenmeester constateert vooral offensieve problemen in zijn elftal. 'Met Sergio Ramos, Gerard Piqué en Sergio Busquets hebben we een ijzersterke as staan met veel ervaring. Dat is de basis waarop we als team verder kunnen gaan bouwen. Ons aanvallende spel behoeft namelijk nog verbetering. Dat is geen kwestie van personen, we moeten het als team oplossen. Als wij in offensief opzicht vooruitgang boeken, dan gaat de stemming omslaan.'

Dinsdag krijgt Spanje in Amsterdam de kans af te rekenen met het recente verleden. 'Het wordt een lastig karwei. Mensen zullen die wedstrijd aandachtig volgen, maar daar kunnen wij mee omgaan', besloot Del Bosque.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.