Del Bosque houdt nare nasmaak over aan tweede helft

Hoewel Spanje het EK-kwalificatieduel met Oekraïne vrijdag winnend afsloot (1-0) was Vicente del Bosque allerminst tevreden. De regerend Europees kampioen speelt dinsdag vriendschappelijk tegen Nederland, maar de bondscoach reist niet met een lekker gevoel af naar Amsterdam.

Een goal van Álvaro Morata na een klein half uur was in Sevilla uiteindelijk genoeg voor La Furia Roja, maar meer dan eens moest keeper Iker Casillas reddend optreden. Vooral de tweede helft zette kwaad bloed bij Del Bosque. 'Ons spel werd stukken minder, daar hou ik een vervelende nasmaak aan over', zo sprak hij na de wedstrijd.

'Voor rust ging het goed, creëerden we voldoende kansen, maar na rust betaalden we de tol voor onze slordigheid. Uiteindelijk is het goedgekomen, we hebben drie punten, maar in de tweede helft staken bepaalde problemen de kop op.' En dat blijft, met het oog op het oefenduel met Nederland, niet zonder gevolgen. 'Ik ga zeker dingen veranderen, want na rust zag ik van mijn spelers absoluut niet wat ik graag wil zien.'

Toekomst
Lichtpuntje was Morata. De 22-jarige spits van Juventus tekende met zijn eerste interlandgoal voor de overwinning. 'Hij heeft met zijn doelpunt zijn kans gegrepen', loofde Del Bosque. Ook ploeggenoot Santi Cazorla was enthousiast over Morata. 'Hij is de toekomst van het Spaanse voetbal. Hij doet het erg goed bij Juve en we hebben hem net al allemaal gefeliciteerd met zijn goal.'

Morata zelf beloofde de Spaanse fans na de wedstrijd dat ze meer van hem mogen verwachten. 'Het was geen makkelijke wedstrijd, we wisten dat deze tegenstander lang zou volhouden, agressief zou spelen en goed zou verdedigen. Dit was nog niet mijn beste wedstrijd.' Het rugnummer 7 - voorheen toebehorend aan Real Madrid-legende Raúl - dat Morata vrijdag droeg, doet hem niet zoveel. 'Het is maar een nummer. Het belangrijkste is dat ik speel en dat ik hard blijf werken om dat ook in de toekomst te doen.'