Del Bosque: 'Als De Gea niet speelt, wordt het lastig'

Reacties

De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque heeft de soap rondom zijn doelman David de Gea nauwgezet gevolgd. De keuzeheer waarschuwt de keeper, met eerdere keepersperikelen in zijn achterhoofd.

Del Bosque: 'Als De Gea niet speelt, wordt het lastig'

De Gea speelde de afgelopen weken niet bij zijn club Manchester United omdat hij volgens manager Louis van Gaal met zijn hoofd bij een overgang naar Real Madrid zou zijn. Op de allerlaatste dag van de transferdeadline leek het ook tot een overgang te komen, maar na een aantal bizarre wendingen ketste de transfer af.

En dus blijft De Gea in Engeland. De vraag is of hij na de interlandbreak 'gewoon' weer onder de lat staat op Old Trafford, al melden Spaanse media dat United hem wel eens een nieuw contract kan gaan aanbieden om hem na dit seizoen niet transfervrij te laten vertrekken.

Del Bosque heeft De Gea in aanloop naar de EK-kwalificatieduels met Slowakije en Macedonië gewaarschuwd. 'Als ik het nodig acht, dan zal ik met hem gaan praten. Hij moet deze situatie snel achter zich laten. Ik hoop dat hij weer gaat spelen en zich goed gaat voelen. En als hij goed speelt zal ik hem selecteren. Maar als hij niet speelt, wordt het lastig hem mee te nemen naar het EK.'

Casillas
Del Bosque heeft ervaring met keepersproblemen. In oktober 2014 blunderde oudgediende en aanvoerder Iker Casillas - die ook bij Real Madrid hevig onder vuur lag - tijdens de 2-1 nederlaag bij Slowakije dusdanig, dat de trainer hem slachtofferde. In de wedstrijd daarna tegen Luxemburg keepte De Gea, maar moest in de kwalificatieduels daarna weer plaatsmaken voor Casillas.

Ook verdediger Sergio Ramos reageerde bij de nationale ploeg op de situatie van De Gea. 'Ik heb geen idee wat hij op dit moment denkt', sprak de sterkhouder van Real Madrid. 'Maar het leven gaat gewoon door, er is niemand overleden. Hij moet gewoon blijven werken en het hoge niveau halen dat hij in de laatse jaren haalde. Iedereen maakt zoiets wel eens mee. Hij moet zich eroverheen zetten en zijn best gaan doen', aldus Ramos, die deze zomer zelf juist in verband werd gebracht met een overgang naar United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.