Déjà vu voor Roda JC en Heracles op eerste speeldag

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor Roda JC Kerkrade - Heracles Almelo, de laatste wedstrijd van de eerste speelronde.

Déjà vu voor Roda JC en Heracles op eerste speeldag
Speelronde: 1
Aftrap: zondag 7 augustus, 16.45 uur
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

• Roda JC Kerkrade en Heracles Almelo treden in het kader van de Eredivisie voor de twaalfde keer in het strijdperk in Limburg. De thuisploeg triomfeerde liefst negen maal, terwijl Heracles het tot nu toe met één overwinning moet stellen. Die kwam tot stand in het seizoen 2013/14, toen het 1-3 werd.

• Afgelopen seizoen stond dit duel ook tijdens de eerste speelronde op het programma. Nadat Heracles via Iliass Bel Hassani op voorsprong was gekomen, sloeg Roda JC met drie treffers keihard terug: 3-1.

Yannis Anastasiou beleeft zijn Eredivisie-debuut als hoofdtrainer. De Griek, die als speler tussen 2000 en begin 2004 voor Roda JC uitkwam, is de opvolger van Darije Kalezic.

Afgelopen seizoen eindigde Roda JC - Heracles in 3-1.
Afgelopen seizoen eindigde Roda JC - Heracles in 3-1.

• Gedurende het seizoen 2015/16 triomfeerde Roda JC slechts drie keer voor eigen publiek. Twee van die overwinningen werden behaald in de maand augustus. Roda JC en ADO Den Haag waren afgelopen seizoen de enige clubs die op vreemde bodem meer punten pakten dan in eigen huis.

• In de voorbije 22 seizoenen waarin Roda JC speelde op het hoogste niveau ging de club slechts drie keer onderuit tijdens de eerste speelronde. Voor het laatst gebeurde dat in 2013, op bezoek bij Ajax.

Roel Brouwers kan elf jaar na zijn vertrek dan eindelijk zijn jubileumwedstrijd spelen voor Roda JC. De 34-jarige verdediger, die overkwam van Borussia Mönchengladbach, staat op 49 Eredivisie-duels in dienst van de Limburgers.

• Heracles Almelo-middenvelder Joey Pelupessy was in het afgelopen seizoen de veldspeler met de meeste minuten op de teller in de Eredivisie, liefst 3.029.

• De ploeg uit Overijssel kwam drie dagen geleden nog in actie in de Europa League. Door de 0-0 in de uitwedstrijd tegen FC Arouca viel het doek in de derde voorronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.