Degradatiezorgen Stevens nemen toe door nipte nederlaag

De tijd begint te dringen voor VfB Stuttgart-trainer Huub Stevens. Met nog vijf duels te gaan stevent zijn elftal af op degradatie, nadat FC Augsburg in eigen huis te sterk bleek: 2-1.

Augsburg en Stuttgart maakten een spektakelstuk van het duel. De thuisploeg had meer de bal en kwam zo tot kansen, terwijl het elftal van Stevens continu dreigend was via de omschakeling. Door een fout van Stuttgart-doelman Sven Ulreich kwam Augsburg al in de zevende minuut in een zetel, aangezien Tobias Werner profiteerde van de misser van Ulreich: 1-0.

Nog voor rust kwam Stuttgart weer naast Augsburg. Na een snel genomen vrije trap kwam Filip Kostic vrij, de voormalige speler van FC Groningen bediende vervolgens Daniel Ginczek op maat, waardoor de gelijkmaker een feit was. Met een gelijkspel had Stevens goede zaken kunnen doen in de degradatiestrijd, maar Augsburg sloeg in de 73ste minuut opnieuw toe. Ulreich hield een afstandschot nog tegen, maar uit de rebound profiteerde Raúl Bobadilla, die de bal ontving van Werner: 2-1.

In tegenstelling tot vorige week (3-2 tegen Werder Bremen) bleef een sensationele ontsnapping van Stuttgart in de slotfase uit. Stevens staat daardoor met zijn elftal nog steeds op de zeventiende positie, wat aan het einde van het seizoen degradatie uit de Bundesliga betekent. Augsburg, waar aanvoerder Paul Verhaegh het gehele duel speelde, staat op een knappe zesde positie en stevent af op Europees voetbal.