Degradatie dreigt voor Advocaat en Fer

Degradatie uit de Premier League dreigt voor Sunderland. De club van manager Dick Advocaat en Patrick van Aanholt is onder de rode streep beland na een gelijkspel tegen het Stoke City van Erik Pieters. Het Queens Park Rangers van Leroy Fer verkeert ook in groot gevaar.

Stoke City - Sunderland 1-1
Via Connor Wickham kwam de ploeg van Advocaat al in de tweede minuut op voorsprong. Beide ploegen gingen echter met een 1-1 stand rusten, dankzij een wonderschone goal van Charlie Adam in de 27ste minuut. De Schotse middenvelder knalde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied snoeihard in de kruising. Daarna werd er niet meer gescoord.

Sunderland daalt door de remise tegen Stoke City en de resultaten van onderstaande duels naar de achttiende plaats, een plek die aan het einde van het seizoen degradatie tot gevolg heeft. Advocaat heeft nog vijf duels om het noodlot af te wenden, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen het Southampton van Ronald Koeman van volgende week zaterdag. Stoke staat veilig negende.

Crystal Palace - Hull City 0-2
Hull City heeft op bezoek bij het al veilige Crystal Palace een reuzenstap gezet richting lijfsbehoud. Door twee goals van Dame N'Doye wonnen The Tigers met 0-2 in Zuid-Londen. Hull wipt door de overwinning over Sunderland heen en heeft een punt meer dan de ploeg van Advocaat.

Burnley - Leicester City 0-1
Een paar weken geleden leek Leicester City al kansloos in de strijd tegen degradatie, maar door de vierde zege op rij zijn The Foxes plots weer springlevend.

De enige goal vormde het slotakkoord van een doldwaze minuut. Het was namelijk Burnley dat op voorsprong leek te komen, want arbiter Andy Taylor kende de thuisclub een strafschop toe. Deze werd gemist door Matty Taylor, waarna Leicester vlijmscherp counterde en via Jamie Vardy de leiding nam. Door de overwinning stijgt Leicester naar de veilige zeventiende plaats. Het heeft nu 31 punten; vier meer dan hekkensluiter Burnley en een meer dan Sunderland.

Queens Park Rangers - West Ham United 0-0
Queens Park Rangers schiet bar weinig op met het gelijkspel tegen stadgenoot West Ham United. Het blijft voorlaatste en heeft een achterstand van vier punten op de veilige zeventiende plaats van Leicester City.

QPR liet in de eerste helft een enorme mogelijkheid op de 1-0 onbenut, want Charlie Adam miste een penalty. Om toch nog wat te forceren kwam na rust Leroy Fer binnen de lijnen bij The Hoops, maar de international van Nederland kon het verschil niet maken. Het was vanwege een knieblessure zijn eerste optreden sinds 10 februari.