Degelijke bekerwinst Chelsea, Aké mag even invallen

Chelsea heeft zondagavond een degelijke bekerzege behaald op eigen veld tegen Watford. De nummer vijf van het Championship werd met 3-0 aan de kant gezet door de ploeg van José Mourinho.

Mourinho koos ervoor om diverse vaste waarden rust te gunnen in het duel uit de derde ronde. John Terry en Eden Hazard zaten zelfs niet bij de selectie. Over die laatste zei de Portugese coach dat niet hij, maar zijn scheenbeschermers aan rust toe waren. Spelers als Diego Costa, Nemanja Matic, Thibaut Courtois en Branislav Ivanovic begonnen op de bank.

Na een doelpuntloze eerste helft mocht Costa alsnog opdraven. Hij zag hoe Willian na 58 minuten op schitterende wijze de ban brak. Vanaf achttien meter knalde de Braziliaan de bal in de bovenhoek. Vervolgens liep de koploper van de Premier League (gedeeld met Manchester City) uit naar een 3-0 zege door goals van Loïc Rémy en Kurt Zouma.

Nathan Aké mocht in de tachtigste minuut, toen de eindstand al bereikt was, ook nog even zijn opwachting maken. Met Chelsea plaatste hij zich dus voor de vierde ronde van de FA Cup.