Defensieve problemen Barça steeds zorgwekkender

Josep Guardiola heeft in het competitieslot te kampen met personele problemen. De Barcelona-trainer zag zaterdagavond in het duel met Real Sociedad opnieuw twee verdedigers afhaken.

Defensieve problemen Barça steeds zorgwekkender

De blessuregevoelige Gabriel Milito (foto) staat opnieuw vier weken aan de kant. Dit keer kampt hij met een hamstringkwetsuur. Als Barcelona de Champions League-finale (28 mei) haalt ten koste van Real Madrid, dan gaat dat duel waarschijnlijk aan zijn neus voorbij.

In het duel van zaterdagavond viel ook Martin Montoya uit. De verdediger is weliswaar geen vaste waarde, maar kan in de nabije toekomst geen uitkomst meer bieden voor Guardiola. Montoya moet geopereerd worden aan een sleutelbeenblessure en is zeker anderhalve maand uit de roulatie.

De verdedigers Eric Abidal, Maxwell en Adriano maakten al deel uit van de Catalaanse ziekenboeg.

De terugkeer van Carles Puyol is zodoende zeer belangrijk voor Barcelona. De verdediger werd zaterdagavond gespaard en hield zodoende een opmerkelijke statistiek in ere. Puyol verloor zelf al ruim een jaar niet meer. Elke keer dat zijn Catalaanse werkgever sinds de 3-1 nederlaag in de halve finale van de Champions League (vorig seizoen) tegen Internazionale verloor, was Puyol niet van de partij. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's