Defensief solide Barcelona jaagt op Spaans record

Reacties

Barcelona mag dan geroemd worden voor de aanvallende kracht met onder andere Neymar en Lionel Messi, dit seizoen is de defensieve kracht niet minder opvallend.

Defensief solide Barcelona jaagt op Spaans record

De formatie van trainer Luis Enrique heeft in de Primera División inmiddels vier duels gewonnen en nog geen treffer geïncasseerd. Met die perfecte start evenaarde de Catalaanse ploeg de prestatie van Atlético Madrid, dat in 1991 ook begon met vier zeges zonder tegentreffer.

Maar wat betreft het aantal duels zonder tegengoal vanaf de eerste speeldag, heeft Barcelona nog niet een clubrecord te pakken. Dat dateert van het seizoen 1977/78, toen pas in de zevende wedstrijd de defensie een antwoord schuldig moest blijven.

Zes duels vanaf de competitiestart is ook een record in de Primera División, waarbij in 1970 Real Sociedad de primeur had. De Baskische club hield de defensie goed gesloten, maar scoorde ook weinig in die recordreeks. Na zes wedstrijden - twee zeges, vier remises - was de oogst met drie doelpunten mager. Barcelona kwam zeven jaar later tot vier overwinningen en twee gelijke spelen.

Select gezelschap
In Europa behoort Barcelona - waar de van Real Sociedad afkomstige Claudio Bravo sinds deze jaargang de doelman is - tot een beperkt gezelschap van clubs die dit seizoen ook na de derde speelronde nog geen treffer hebben moeten incasseren. Die lijst wordt aangevoerd door NK Domzale. De Sloveense club heeft de eerste negen duels - acht zeges - de nul gehouden.

Rode Ster Belgrado (zes duels) volgt NK Domzale, waarna Barcelona en 1. FC Köln volgen met ieder vier wedstrijden. Voor Timo Horn, keeper van de Duitse club, betekent dat dat hij een Bundesliga-record op zijn naam heeft gezet door de eerste vier competitieduels de nul te houden. Juventus en AS Roma vormen de Italiaanse afvaardiging in het selecte gezelschap met drie Serie A-ontmoetingen zonder tegentreffer.

Met uitzondering van Rode Ster Belgrado staat voor de clubs uit het selecte gezelschap woensdag de reeks op het spel. Zo gaat Barcelona woensdag op bezoek bij Málaga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.