Defensief gestuntel van VVV geeft NAC gewilde punten

In stadion De Koel maakten VVV-Venlo en NAC Breda zaterdag duidelijk waarom de ploegen zo makkelijk doelpunten moeten incasseren. VVV spande de kroon met het defensief falen, waarvan NAC dankbaar profiteerde (1-4). Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

Met de overwinning heeft NAC een roerige week positief afgesloten. Adri Bogers werd interim-trainer na het ontslag van John Karelse en debuteerde met een succes. Maar ook over het optreden van zijn ploeg kon hij niet helemaal tevreden zijn.

Het was moeilijk kiezen aan welk van de vijf doelpunten het grootste gestuntel voorafging. Het meest in aanmerking voor deze dubieuze titel kwamen NAC'er Kees Luijckx en Jeffrey Leiwakabessy, aanvoerder van de ploeg uit Venlo.

Luijckx speelde na een half uur de bal tegen VVV'er Marcel Meeuwis aan, waarna Uche Nwofor dankbaar van afstand raak schoot. Scheidsrechter Kevin Blom wees de protesten van NAC – Meeuwis zou hands hebben gemaakt – van de hand.

VVV kon door de treffer van Nwfor weer hoop koesteren, want daarmee was de opgelopen schade weer enigszins hersteld. Luijckx en Elson Hooi hadden mede dankzij halfslachtig Limburgs verdedigen de Brabanders op 0-2 gezet.

Een blunder van Leiwakabessy boorde de hoop op een positief resultaat op slag van rust de grond in. De aanvoerder verspeelde de bal rond de middenlijn op knullige wijze aan Anthony Lurling, die alleen op het VVV-doel af kon gaan en niet faalde: 1-4. Het mooiste doelpunt was kort daarvoor gevallen. Jordy Buijs bracht met een prachtig overstapje Danny Verbeek in stelling, die de hoek voor het uitkiezen had: 1-3.

De verliespartij is de vierde op rij voor VVV, dat na tien speelronden nog zonder overwinning is. Met drie punten staat de ploeg onderaan in de Eredivisie. NAC staat met acht punten twee plaatsen hoger. Foto: VI Images