Defensie Spanje al 510 minuten zonder tegengoal op EK

Reacties

In Groep D staan Spanje en Tsjechië maandag tegenover elkaar. OPTA komt met opvallende feitjes over het duel in Toulouse.

Defensie Spanje al 510 minuten zonder tegengoal op EK

● Spanje is nog ongeslagen in duels met Tsjechië. Vier eerdere onderlinge wedstrijden mondden uit in drie zeges en één gelijkspel.

● Spanje begint aan zijn tiende EK-eindronde. De ploeg won de laatste twee edities (in 2008 en 2012), een unieke prestatie in de EK-historie.

● De Spanjaarden zijn op EK-eindronden al twaalf duels op rij zonder nederlaag (W9, G3). De laatste verliespartij dateert van juni 2004 (0-1 tegen Portugal).

● De Spaanse defensie hield in EK-verband al 510 minuten haar doel schoon, de langste reeks in de historie van het toernooi. De laatste tegentreffer kreeg gestalte op 10 juni 2012 (1-1 tegen Italië, doelpunt Antonio Di Natale).

De Spaanse basiself tijdens het EK 2012 in Polen en Oekraïne.
De Spaanse basiself tijdens het EK 2012 in Polen en Oekraïne.

● Tsjechië doet voor de negende keer mee aan een EK-eindronde. In 1976 won het land (toen nog als Tsjechoslowakije) het toernooi door Duitsland in de finale na strafschoppen te kloppen. De beslissende strafschop kwam van de stiftende Antonin Panenka.

● De verdediging van de Tsjechen incasseerde in de kwalificatiereeks veertien treffers, het meeste van alle landen die deze zomer op het toernooi in Frankrijk actief zijn.

● Geen enkele van de laatste zestien EK-wedstrijden van Tsjechië eindigde in een gelijkspel. De Oost-Europeanen wonnen acht duels en verloren er acht.

● De selecties van Spanje en Tsjechië tellen samen liefst zeven spelers met minstens honderd interlands achter hun naam: Petr Cech (121), Tomás Rosicky (103) en Jaroslav Plasil (100) bij de Tsjechen en Iker Casillas (167), Sergio Ramos (131), Andrés Iniesta (108) en Cesc Fàbregas (106) bij de Spanjaarden. David Silva kan de achtste worden: hij staat op 99 caps voor La Roja.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.