Defensie SC Heerenveen laatste tijd zo lek als een mandje

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Speelronde 32 vangt aan met SC Heerenveen-Willem II, de laatste vrijdagwedstrijd in deze jaargang.

Defensie SC Heerenveen laatste tijd zo lek als een mandje
Speelronde: 32
Aftrap: vrijdag 21 april, 20.00 uur
Scheidsrechter: Christiaan Bax

• Ondanks een serie met belabberde resultaten staat SC Heerenveen nog altijd achtste en is play-offdeelname nabij. Willem II maakt ook nog kans op dit toetje. De Tilburgers lijken met Heracles Almelo en FC Groningen te strijden om plek negen.

• SC Heerenveen - Willem II is een duel dat in Eredivisie-verband 22 keer eerder werd gespeeld. De Friezen zetten tien van die wedstrijden in winst om, speelden acht keer gelijk en gingen vier keer onderuit.

• Een mijlpaal lonkt voor SC Heerenveen, dat tot nu toe 98 Eredivisie-doelpunten (uit en thuis) maakte tegen Willem II. Tegen geen enkele andere club scoorden de Friezen zó vaak.

• Trainer Jurgen Streppel van SC Heerenveen werkte liefst vijf seizoenen, tussen 2011 en 2016, voor Willem II.

Vlak voor de winterstop boekte Willem II een 2-1 zege op SC Heerenveen.
Vlak voor de winterstop boekte Willem II een 2-1 zege op SC Heerenveen.

• Gedurende de laatste zeven speelrondes kreeg SC Heerenveen liefst 21 doelpunten om de oren, oftewel gemiddeld drie per wedstrijd.

• Willem II ging in de laatste twee uitduels onderuit. Achtereenvolgens FC Utrecht (2-0) en PSV (5-0) bleken te sterk. De laatste keer dat de Tricolores buitenshuis drie keer op rij verloren, was in het seizoen 2014/15.

• Kostas Lamprou noteerde dit Eredivisie-seizoen al tien clean sheets. De laatste Willem II-doelman die dit voor elkaar kreeg, was Jimmy van Fessem in 1998/99.

• Willem II staat na 31 speelrondes op 36 punten. In slechts twee van de laatste negen seizoenen waarin de Tilburgers actief waren op het hoogste niveau, veroverden ze over de hele jaargang bekeken méér punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.