Defensie Feyenoord waterdicht buiten Rotterdam

Reacties

Feyenoord bleef zondagmiddag op bezoek bij Vitesse (0-0) voor de vijfde keer op rij vanaf de competitiestart zonder tegengoal in een uitwedstrijd. Met die serie evenaarden de Rotterdammers een Eredivisierecord van FC Twente en Ajax.

Defensie Feyenoord waterdicht buiten Rotterdam

Voorafgaand aan het duel met Vitesse hield Feyenoord zijn doel schoon tegen achtereenvolgens ADO Den Haag (0-1), FC Twente (0-0), Go Ahead Eagles (0-4) en SC Cambuur (0-1). Doelman Erwin Mulder stond bij de eerste twee uitduels onder de lat, aankoop Kenneth Vermeer bij de overige drie.

Feyenoord is in de Eredivisie-historie pas de derde club die in zijn eerste vijf optredens buiten het eigen stadion de nul houdt. Eerder slaagden alleen FC Twente (in het seizoen 1971/72) en Ajax (1995/96) daarin, zo becijferde Infostrada Sports. Beide clubs besloten het seizoen destijds als ploeg met de minst gepasseerde defensie (respectievelijk 13 en 24 goals).

Ook in de Eredivisiehistorie van Feyenoord is de reeks van vijf uitduels zonder tegentreffer (niet per se gerekend vanaf de competitiestart) een zeldzaamheid. Alleen in de perioden februari-april 1961 en augustus-november 1969 zette de club ooit zo'n serie neer. Feyenoord slaagde er nog nooit in zes uitduels op rij een tegengoal te voorkomen. De eerstvolgende uitwedstrijd voor de Rotterdammers staat gepland voor 30 november, tegen PSV.

De huidige reeks uitwedstrijden zonder tegengoal van Feyenoord is momenteel in Europa de beste reeks van alle ploegen die in de hoogste twee divisies uitkomen. De Rotterdammers laten onder meer Bayern München (vier clean sheets op rij in uitduels) en Real Madrid (drie) achter zich.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.