Deense spitsen schieten Roda naar ruime zege op RKC

Roda JC heeft ondanks een valse start eenvoudig gewonnen van RKC Waalwijk (5-1). De club uit Kerkrade zag in aanvallend opzicht haar beide spitsen uit Denemarken uitblinken.

In de zevende minuut kwam RKC verrassend op voorsprong door een doelpunt van Charlison Benschop, maar lang kon de hekkensluiter niet genieten van zijn voorsprong. In de 23ste minuut trok Morten Skoubo de stand gelijk en elf minuten later kwam Roda dankzij opnieuw Skoubo op een 2-1 voorsprong.

Na rust was het Skoubo's landgenoot Mads Junker die de aandacht opeiste. De voormalig Vitesse-aanvaller produceerde een loepzuivere hattrick met treffers in de 62ste, 69ste en 81ste minuut, waardoor hij zijn seizoenstotaal op zeventien bracht. Alleen in het seizoen 2003/04 scoorde Junker in dienst van Ölstykke FC meer: 23 keer.

Roda blijft ondanks de ruime overwinning tiende staan in de Eredivisie. De ploeg van trainer Harm van Veldhoven heeft
38 punten uit dertig wedstrijden, 26 meer dan hekkensluiter RKC.