Deense bond steunt FC Kopenhagen met boycot Oekraïne

Reacties

FC Kopenhagen ziet het niet zitten om dinsdag 29 juli in actie te komen in Oekraïne en krijgt steun van de Deense voetbalbond (DBU). Het uitduel met Dnjepr Dnjepropetrovsk in de derde voorronde van de Champions League wordt verplaatst naar een ander land, als het aan bondsvoorzitter Jesper Möller ligt.

Deense bond steunt FC Kopenhagen met boycot Oekraïne

In een eerder stadium liet de Europese voetbalbond (UEFA) weten dat er gewoon gevoetbald dient te worden in Oekraïne, maar Möller wil dat de wedstrijd om dringende veiligheidsredenen ergens anders wordt afgewerkt. Hetzelfde gebeurt nu met duels van Israëlische teams, die op Cyprus worden gespeeld.

'We zijn zeer bezorgd dat UEFA nog steeds van plan is om een Deense ploeg naar een land en een regio te sturen waar momenteel heel weinig vliegtuigmaatschappijen willen landen', aldus Möller. 'Het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken raadt ook iedereen ten zeerste af om nu naar Oost-Oekraïne te reizen.'

Dnjepropetrovsk ligt op ruim tweehonderd kilometer van Donetsk. Rondom die Oost-Oekraïense stad woedt al maanden een strijd tussen het leger en Russische separatisten. De spanning liep de afgelopen week nog hoger op als gevolg van de vliegramp van donderdag waarbij 193 Nederlanders om het leven kwamen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.