Deeney vervolgt carrière als speler én trainer bij 'groenste club ter wereld'

Reacties

Troy Deeney maakt een bijzondere stap in zijn carrière. De 35-jarige aanvaller gaat na zijn vertrek bij Birmingham City aan de slag bij Forest Green Rovers. Niet alleen als speler, maar ook als rechterhand van manager David Horseman.

Deeney vervolgt carrière als speler én trainer bij 'groenste club ter wereld'
© Pro Shots

Deeney en Horseman kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd bij Watford, waar de spits tussen 2010 en 2021 speelde. De aanvaller schreef in 2013 geschiedenis door in de halve finale van de play-offs om promotie naar de Premier League in de slotseconden de winnende goal te maken tegen Leicester City, vlak na een gemiste penalty van de tegenstander. Promoveren lukte uiteindelijk twee jaar later pas.

Deeney scoorde in ruim zeshonderd wedstrijden als prof 178 keer. Nu gaat hij aan de slag in de League Two. 'Ik ben heel blij om hier te zijn. Toen ik hier dinsdag kwam, kreeg ik meteen een goed beeld van deze club. Ik bewonder waar deze club voor staat. Dit is dan ook geen project voor tien maanden, maar voor tien jaar.'

Forest Green Rovers staat bekend als de groenste club ter wereld. De club is vleesvrij en klimaatneutraal. Forest Green heeft zelfs het eerste veganistische voetbalveld ter wereld. De club kwam vorige maand nog in het nieuws toen Hannah Dingley als eerste vrouw werd aangesteld als interim-trainer. Toen Horseman twee weken later de nieuwe manager werd, keerde Dingley terug in haar rol als hoofd jeugdopleidingen.

Deeney wordt naast speler ook assistent van Horseman. De spits is in het bezit van de UEFA A-licentie voor trainers. 'Het is geweldig om Troy hier te verwelkomen', vertelt voorzitter Dale Vince op de clubsite. 'Hij is een geweldige toevoeging aan deze club en we zijn blij dat hij hier is.' Horseman voegt toe: 'Troy is een bewezen goalgetter, maar ook iemand die iets kan creëren voor anderen. We gaan er daarnaast alles aan doen om hem te helpen bij zijn avontuur als trainer.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Forest Green Rovers
Meer over Forest Green Rovers
Meer T. Deeney
Meer over T. Deeney
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.