Deen Zimling bezorgt NEC overwinning op Excelsior

In een wedstrijd zonder veel spektakel bezorgde Nikki Zimling NEC de 2-0 overwinning. Excelsior-keeper Cees Paauwe speelde bij beide Nijmeegse treffers een weinig overtuigende rol.

Excelsior verloor meer dan de punten. Middenvelder Edwin de Graaf, die in de winterstop naar Woudestein kwam, moest al in de eerste helft geblesseerd van het veld. Zeker met het oog op de belangrijke wedstrijd tegen Willem II van volgende week kan dat een aderlating zijn.

Ook NEC leek een van zijn belangrijke pionnen te verliezen. Björn Vleminckx kreeg in de veertigste minuut onbedoeld de schoen van Excelsior-aanvaller Guyon Fernandez in zijn hoofd. Gehavend als een bokser na de laatste ronde kon de Belgische topschutter de wedstrijd een vervolg geven.

Vleminckx voegde dan geen treffer aan zijn totaal toe, met een assist op Zimling in tachtigste minuut leverde hij wel zijn bijdrage aan het Nijmeegse succes. De Deense middenvelder profiteerde dankbaar en passeerde daarmee Paauwe voor de tweede keer deze middag. Maar net als bij de 1-0 van Zimling na voorbereidend werk van Nathaniel Will viel er wel wat af te dingen op het weerwerk van Paauwe.

NEC nestelde zich dankzij de zege op Excelsior naast NAC Breda, dat op eigen veld met 2-0 ten onder ging tegen SC Heerenveen. Excelsior blijft op de zestiende positie met zes en elf punten voorsprong op respectievelijk VVV-Venlo en hekkensluiter Willem II. Foto: VI Images