Deelnemers play-offs zo goed als bekend dankzij Groningen

Reacties

De 2-0 zege van FC Groningen in de KNVB-bekerfinale tegen PEC Zwolle werpt ook zijn schaduw vooruit op de Eredivisie. De deelnemers aan de play-offs om Europees voetbal zijn nu namelijk zo goed als bekend.

Deelnemers play-offs zo goed als bekend dankzij Groningen

Door de bekerwinst van Groningen is ook duidelijk geworden dat de play-offs om Europa League-voetbal tussen de nummers vier, vijf, zes en zeven zullen gaan. Als het zo blijft zijn dat AZ, Vitesse, SC Heerenveen en PEC Zwolle. De ploeg van trainer Ron Jans heeft zes punten voorsprong op nummer negen SC Cambuur. Bovendien is het doelsaldo van PEC veel beter, waardoor slechts een wonder Cambuur nog uitzicht kan bieden op Europees voetbal.

Het Eredivisie-seizoen is daarmee eigenlijk voorbij voor de clubs tussen de achtste en veertiende positie op de ranglijst. Nummer acht Groningen kan in de resterende twee wedstrijden gaan genieten van de bekerwinst. Voor Cambuur, Willem II, FC Utrecht, FC Twente, ADO Den Haag en Heracles Almelo staat er ook weinig meer op het spel.

Vooral de strijd om de vijftiende plaats, en daarmee directe handhaving, is nog spannend in de Eredivisie. Excelsior staat nu nog op die veilige positie, maar NAC Breda (drie punten achterstand) en Go Ahead Eagles (vijf punten minder) mogen met nog twee duels op het programma eveneens hoop koesteren.

Daarnaast zijn Feyenoord en AZ nog in gevecht om de derde plek. De Rotterdammers verdedigen in het competitieslot een voorsprong van drie punten op nummer vier AZ. Vitesse heeft vijf punten minder dan Feyenoord en maakt alleen mathematisch nog kans op directe plaatsing voor de voorronden van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.