Debuut Pogba inspireert Sparta tot comeback tegen Roda JC

Reacties

Sparta Rotterdam heeft tegen Roda JC Kerkrade de eerste nederlaag op eigen veld sinds die tegen tegen Ajax op 7 augustus voorkomen. Na het Eredivisie-debuut van Mathias Pogba gaven de ongekend productieve Limburgers een 0-2 voorsprong uit handen. Toch schiet Roda iets op met het 2-2 gelijkspel: het verlaat de laatste plaats.

Debuut Pogba inspireert Sparta tot comeback tegen Roda JC

Roda had de laatste twaalf duels slechts drie keer gescoord en was met zes goals voorafgaand aan speelronde veertien verreweg de minst scorende ploeg van de Eredivisie. Technisch directeur Ton Caanen zei deze week tegen VI in de winter daarom toch maar weer op zoek te gaan naar een spits die wél scoort. Mogelijk is daar na zondagmiddag verandering ingekomen, al leverde het op Het Kasteel niet de tweede zege van het seizoen op voor de ploeg van coach Yannis Anastasiou.

Tegen het in eigen huis al vijf wedstrijden ongeslagen Sparta speelde Roda het grootste deel van de tijd zoals we van de Limburgers gewend zijn: teruggetrokken en compact. In de openingsfase was de hekkensluiter van de Eredivisie er echter al enkele keren gevaarlijk uitgekomen. Toen had Roy Kortsmit een vroege achterstand nog voorkomen, maar vlak voor rust stond de Sparta-sluitpost aan de grond genageld toen Christian Kum raak kopte uit een voorzet van Mikhail Rosheuvel.

Dat doelpunt kwam eigenlijk uit het niets vallen, omdat er na het vermakelijke begin nauwelijks meer iets te beleven viel in het eerste bedrijf. Maar vijf minuten na rust maakte Roda zowaar ook een tweede goal. Er ging weliswaar een fout van Rick van Drongelen aan vooraf, maar de manier waarop Nestoras Mytidis het balverlies afstrafte mocht er zijn. De 25-jarige spits stiftte de bal over de uitkomende Kortsmit heen en werd daarmee de eerste scorende Cyprioot in de Eredivisie-historie.

Pogba
Sparta stelde daar lange tijd alleen relatief ongevaarlijke schoten van Thomas Verhaar en Stijn Spierings tegenover. Trainer Alex Pastoor besloot daarom in te grijpen. In de 63ste minuut maakten Loris Brogno en debutant Pogba hun entree. Die dubbele wissel sorteerde vrijwel meteen effect. Pogba kopte de bal terug uit een voorzet van Craig Goodwin, vervolgens krulde Brogno op aangeven van Spierings alweer zijn zevende competitiegoal achter Roda-doelman Benjamin van Leer.

Brogno kreeg ook een goede kans op de 2-2, maar volleerde hoog over. Even later legde de Belg de bal met de hak panklaar voor Kenneth Dougall, die vanaf de rand van de zestien wél voor de gelijkmaker zorgde. En dus moest Roda zich voor de vijfde keer op rij tevreden stellen met een punt, al was Abdul Ajagun met een bal tegen de paal nog akelig dicht bij de winnende. Sparta werd zo opnieuw beloond voor de veerkacht in eigen huis en staat negende. Roda staat de laatste plaats af aan Go Ahead Eagles.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.