Debuut Ogbeche levert Willem II weinig op tegen Heracles

Reacties

Met Bartholomew Ogbeche meteen in de basis heeft Willem II ook aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo niet meer dan een punt overgehouden: 0-0. Zijn debuut, en dat van de andere winteraankoop Rochdi Achenteh (Vitesse), had niet het gewenste effect. Heracles liet de kans liggen om Feyenoord van de derde plaats te stoten.

Debuut Ogbeche levert Willem II weinig op tegen Heracles

Willem II gaf dinsdag in de allerlaatste minuut de eerste overwinning van 2016 uit handen tegen FC Groningen (1-1), doordat onder anderen Erik Falkenburg kans na kans liet liggen. Om het gebrek aan scorend vermogen op te vangen trokken de Tilburgers deze week Ogbeche aan, die de afgelopen twee jaar bij SC Cambuur was uitgegroeid tot publiekslieveling door in 59 officiële wedstrijden 27 keer te scoren voor de Friese degradatiekandidaat.

Tijdens zijn debuut voor de Tricolores kon Ogbeche die status niet waarmaken. De 31-jarige Nigeriaan was weliswaar regelmatig goed aanspeelbaar, maar was nog niet de afmaker die de ploeg van trainer Jurgen Streppel nodig heeft. Heracles-doelman Bram Castro was in de openingsfase sneller bij een voorzet van Guus Hupperts, terwijl een schot van de ex-speler van Paris Saint-Germain werd geblokt. De tweede helft leverde alleen een mislukte omhaal en schot uit de draai op.

Iliass Bel Hassani komt hier te laat om Lucas Andersen te stuiten, maar was vrijdagavond wel verreweg de gevaarlijkste speler in Tilburg.
Iliass Bel Hassani komt hier te laat om Lucas Andersen te stuiten, maar was vrijdagavond wel verreweg de gevaarlijkste speler in Tilburg.

Die poging stond symbool voor het gebrek aan stootkracht bij het dominerende Willem II. Waar een te hoog gemikte volley van Lucas Andersen het enige echt serieuze schot op het doel van Castro was, stichtte Heracles in de tegenstoot veel meer gevaar. Iliass Bel Hassani was de belangrijkste aanstichter. De 23-jarige middenvelder zette Kostas Lamprou voor rust vier keer aan het werk met schoten van afstand en bracht met een scherpe voorzet ook spits Wout Weghorst nog bijna in stelling.  

Dat Bel Hassani na bijna een uur ook de man was die van alle 22 spelers het dichtst bij een doelpunt kwam, was daarom geen verrassing. Met een sterke dribbelactie baande de linksbenige Rotterdammer zich een weg door een woud van Willem II-verdedigers om vervolgens de bovenkant van de lat te teisteren. Omdat beide elftallen daarna ook nauwelijks meer in de buurt van een doelpunt kwamen, bleef het bij 0-0 tijdens de eerste wedstrijd van de 21ste speelronde.

Door het tweede doelpuntloze gelijkspel op rij (na 0-0 tegen Ajax) verzuimt Heracles nu al het puntentotaal (37) te evenaren waarmee het vorig seizoen veertiende werd. De ploeg van trainer John Stegeman staat vooralsnog vierde met 35 punten, waarmee de spelers van de verrassend presterende Tukkers vanaf nu premies kunnen verdienen. Willem II heeft dankzij het tweede punt van het nieuwe jaar twintig punten verzameld, maar moet als nummer veertien naar onderen blijven kijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.