Debuut lonkt voor Van Ginkel in basis Nederlands elftal

Marco van Ginkel lijkt zich op te kunnen maken voor zijn debuut in het Nederlands elftal. De middenvelder van Vitesse is een van de elf namen in de vermoedelijke Oranje-opstelling voor het oefenduel met Duitsland, dat woensdagavond wordt gespeeld.

Debuut lonkt voor Van Ginkel in basis Nederlands elftal

Tijdens de persconferentie dinsdagmiddag wilde bondscoach Louis van Gaal nog niet vertellen welke spelers in de Arena aan de aftrap staan, maar verwacht wordt dat Van Ginkel samen met Nigel de Jong en Rafael van der Vaart het middenveld vormt.

Tim Krul lijkt op doel de voorkeur te krijgen boven Kenneth Vermeer, die wel een uitstekende indruk heeft achtergelaten op Van Gaal. Voor hem staan dezelfde vier spelers als op 16 oktober tijdens het uitduel met Roemenië in de WK-kwalificatiereeks (4-1 winst). Ricardo van Rhijn als rechtsback, centraal John Heitinga en Ron Vlaar, terwijl Bruno Martins Indi de linksback is.

Voorin is er weer eens een basisplaats voor Dirk Kuijt, die reserve-aanvoerder is achter de geblesseerde Wesley Sneijder. De aanvaller van Fenerbahçe krijgt een kans als rechtsbuiten. Op de linkerflank start Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar is de spits.

Waar Van Gaal zijn basis niet wenste prijs te geven, liet hij wel weten hoe hij denkt dat Duitsland aan de wedstrijd start. 'Ik kan er naast zitten, maar volgens mij begint Duitsland met Neuer, Höwedes, Mertesacker, Hummels, Lahm, Gündogan, Bender, Götze, Reus, Podolski en Müller. Ik denk dus te weten met welk team Joachim Löw zal spelen. Maar mijn elftal kent hij nog niet.'
<br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's