Debuut Krul bij Ajax aanstaande: 'Het kan snel gaan'

Reacties

De kans is groot dat Tim Krul op korte termijn zijn debuut maakt voor Ajax. De doelman, die wordt gehuurd van Newcastle United, kan al bijna met de groep meetrainen.

Debuut Krul bij Ajax aanstaande: 'Het kan snel gaan'

'En dan kan het snel gaan', aldus Ajax-coach Peter Bosz vrijdag tijdens een persconferentie.

Bosz wil de van Newcastle United gehuurde keeper eerst aan het werk zien bij Jong Ajax. 'Dat moet, hij is lang uit de roulatie geweest.' Krul liep ruim een jaar geleden een zeer zware knieblessure op tijdens de interland tussen Kazachstan en Nederland.

Bosz kan verder met een fitte selectie toeleven naar de zware uitduels met ADO Den Haag, Celta de Vigo en Feyenoord. Wel kreeg Bertrand Traoré eerder deze week tijdens de training een schop op zijn voet, waardoor hij vrijdag uit voorzorg ontbrak op het partijspel. Kasper Dolberg keerde wegens een rugblessure eerder terug van verplichtingen met Jong Denemarken. Om de spits te ontzien, werd hij vrijdag alleen als 'kaatser' gebruikt.

Al met al is Bosz blij dat Ajax de voorbije interlandperiode zonder blessures is doorgekomen. 'Als Mateo Cassierra zaterdag ook weer goed en heelhuids is teruggekeerd, dan hebben we deze interlandperiode weer goed overleefd.'

De lege ziekenboeg betekent ook dat de trainer de komende duels weer spelers teleur zal moeten stellen. Onder anderen Kenny Tete, Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer komen weinig aan spelen toe. 'Op de inzet van spelers die minder in actie komen heb ik helemaal niets aan te merken. Natuurlijk zijn ze niet blij, maar ze moeten een reactie geven op het trainingsveld. In de minuten die ze krijgen, moeten ze er staan. Dat zijn de harde wetten van het topvoetbal. Zij brengen het niveau van de trainingen en van andere jongens omhoog.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.