Debuut in Seleção lonkt voor Arsenal-revelatie

Reacties

Twee maanden na zijn miljoenentransfer naar Arsenal lonkt voor Gabriel Paulista een nieuw hoogtepunt in zijn loopbaan. Bondscoach Carlos Dunga heeft de 24-jarige verdediger voor het eerst opgeroepen voor de Braziliaanse nationale ploeg. Tegelijkertijd heeft de na het WK gestopte Júlio César zich weer beschikbaar gesteld.

Debuut in Seleção lonkt voor Arsenal-revelatie

Gabriel Paulista maakt dit seizoen tot dusverre veel indruk, eerst bij Villarreal en sinds eind januari voor Arsenal. De van Villarreal overgekomen mandekker leek al in zijn eerste weken een basisplaats te veroveren, totdat hij begin deze maand een hamstringblessure opliep. Afgelopen dinsdag keerde hij tegen AS Monaco weer terug in de wedstrijdselectie.

Het bood Dunga de gelegenheid hem op te roepen na de afmeldingen van David Luiz en Marquinhos. De twee verdedigers van Paris Saint-Germain kunnen door blessures later deze maand niet in actie komen in de oefeninterlands tegen Frankrijk en Chili. Ook Corinthians-verdediger Gil en Luiz Adriano kregen een verlate invitatie. De spits van Shakhtar Donetsk vervangt Diego Tardelli (ex-PSV).

Júlio César
In aanloop naar het toernooi om de Copa América van komende zomer ontving Dunga een open sollicitatie van Júlio César. De 35-jarige doelman zette na de mislukte WK-missie in eigen land afgelopen zomer een punt achter zijn interlandloopbaan, maar is daar nu op teruggekomen. De 87-voudige international en voormalig Champions League-winnaar met Internazionale (in 2010) heeft zich bij Benfica hervonden.

'Ik kan maar niet stoppen met dromen van uitkomen voor mijn land. Mijn tijd bij de Selecão is nog niet over', zei Júlio César in Braziliaanse media. 'Nu ik bij Benfica speel, heb ik weer het gevoel dat ik goed genoeg ben om een oproep te verdienen. In Engeland (bij Queens Park Rangers, red.) heb ik het moeilijk gehad, maar bij Benfica heb ik mijn eigenwaarde weer teruggekregen. Ik heb weer plezier in het voetballen. Mijn reflexen zijn beter dan ze ooit zijn geweest.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.