Debuut Huysegems en De Mul bij Rode Duivels

Na ruim twee jaar is Stefaan Tanghe terug als Rode Duivel. Bondscoach Aimé Anthuenis verraste nog meer met het oproepen van debutanten Tom De Mul en Stein Huysegems.

Debuut Huysegems en De Mul bij Rode Duivels

Bondscoach Anthuenis haalde een bezem door zijn selectie. In vergelijking met het duel met Litouwen riep de Belgische keuzeheer voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Spanje zes nieuwe krachten op. Voor twee daarvan betekent het de eerste keer dat ze tot de Belgische elite behoren.

De meest onverwachte naam is Tom De Mul. De rechtsbuiten van Ajax dankt zijn uitverkiezing aan de speeltijd die hij krijgt van Ronald Koeman. Ook Stein Huysegems maakt zijn debuut in de selectie van België. De aanvaller, die bij AZ een vaste waarde is, kreeg de voorkeur boven Auxerre-bankzitter Luigi Pieroni.

Ook voor Tanghe is de uitnodiging een verrassing. De middenvelder van FC Utrecht speelde op 27 maart 2002 tegen Griekenland zijn laatste interland. Sinds dat optreden liet de Belgische bondscoach de middenvelder van FC Utrecht links liggen.

'Nu was het moment om spelers te selecteren die veel matches bij hun club spelen. Daarom hebben Tanghe en Daerden de voorkeur gekregen op Vermant en Baseggio, die dikwijls niet spelen', gaf Anthuenis een verklaring voor zijn selectie.

Opvallend is daarom wel de uitverkiezing van Thomas Buffel, die bij Feyenoord dit seizoen vooral veroordeeld is tot de bank. Bart Goor (Feyenoord) en Wesley Sonck (Ajax) zijn de andere eredivisiespelers die zaterdag tegen Spanje aan de bak moeten.

Bekijk hier al onze video's