Debuut Elia bij Juventus duurt slechts een helft

De eerste speelminuten van Eljero Elia bij Juventus waren geen succes. De ploeg uit Turijn moet na de 1-1 bij Catania Udinese naast zich dulden aan de kop van de ranglijst.

Catania - Juventus 1-1 Het debuut van Eljero Elia in de Serie A duurde slechts vijfenveertig minuten. De buitenspeler had in de vierde competitiewedstrijd van trainer Antonio Conte een basisplaats toebedeeld gekregen, maar Elia maakte die uitverkiezing niet waar. Simone Pepe verving hem al na één helft. Juventus stond op bezoek bij Catania bij rust met 1-0 achter door een treffer van Gonzalo Bergessio. Vlak na rust maakte de Serviër Milos Krasic gelijk. Juventus drong met name in de slotfase wel aan, maar dat leidde niet tot de winnende treffer.

Juventus moet aan kop van de ranglijst Udinese naast zich dulden. Beide ploegen hebben acht punten uit de eerste vier duels. Genoa, Napoli, Palermo, Cagliari en Fiorentina volgen met zeven punten uit vier duels.

Cagliari - Udinese 0-0Udinese liet op bezoek bij Cagliari de mogelijkheid liggen alleen aan de leiding te komen in de Serie A. Nadat topschutter Antonio Di Natale in de eerste drie competitieduels telkens scoorde, slaagde hij daar nu niet in. De thuisclub was zeker in de tweede helft sterker en maakte meer aanspraak op de zege. Udinese behield echter de ongeslagen status.

Lazio - Palermo 0-0Lazio was met aanvallende intenties aan het duel met Palermo begonnen. Met Miroslav Klose en Djibril Cissé als spitsenduo en de Braziliaan Hernanes als spelmaker daarachter drong Lazio de eilandclub in de verdediging. Palermo kwam nauwelijks tot kansen, maar de Romeinen sprongen slordig met hun mogelijkheden om.

Overige uitslagen:Chievo - Genoa 2-1Siena - Lecce 3-0Atalanta Bergamo - Novara 2-1 Foto: VI Images