Debuut coach Gudelj bij NAC met nederlaag tegen ADO

NAC Breda heeft de eerste wedstrijd onder trainer Nebosa Gudelj geen glans kunnen geven met een overwinning. ADO Den Haag bevestigde zijn kracht in uitwedstrijden en liep in de tweede helft uit naar een 3-0 overwinning.

NAC Breda is met vijf goals een van de minst productieve Eredivisieploegen in thuiswedstrijden en dat bleek al tijdens de eerste helft. De Bredanaars hadden weliswaar het initiatief, maar creëerden nauwelijks grote kansen.

Anthony Lurling kopte naast, terwijl Jordy Buijs na laconiek verdedigen van Danny Holla niet voorbij ADO-keeper Gino Coutinho kwam. Nemanja Gudelj kreeg de bal wel over de doellijn, maar de Servische middenvelder gebruikte daarbij zijn hand. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer keurde het doelpunt daarom af.

ADO is dit seizoen in uitwedstrijden nog ongeslagen en kreeg in de tegenaanval ook de beste kans. Tjaronn Chery verzuimde echter te profiteren van een fout van doelman Jelle ten Rouwelaar, die een schot van Mike van Duinen niet onder controle kreeg.

CornerNa rust kreeg ADO meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde een kwartier na de pauze in de 1-0 van Tom Beugelsdijk, die een door NAC-middenvelder Tim Gilissen verlengde corner bij de tweede paal vogelvrij kon binnentikken.

Vijf minuten later meldde Chery zich met een goed schot van afstand. Waar Ten Rouwelaar op die poging nog een antwoord had, moest hij dat schuldig blijven in de 74ste minuut. Na slecht uitverdedigen van NAC kwam de bal bij Rydell Poepon. Hij vond vervolgens Chery, die met een snelle voetbeweging in de korte hoek raak schoot.

NAC kreeg daarna nog wel kansen via Lurling en Kees Luijckx, maar ADO profiteerde van de ruimte achterin. Charlton Vicento miste nog een opgelegde kans, maar acht minuten voor tijd schoot Poepon wel raak vanaf de stip. Die penalty kwam er nadat Chery werd vastgehouden door Sepp De Roover, die daarvoor de rode kaart kreeg. Wat Wiedemeijer en zijn assistenten niet zagen, was dat Chery buitenspel stond.

Door de derde uitoverwinning keert ADO vooralsnog terug in het linkerrijtje. Met negentien punten is de ploeg van trainer Maurice Steijn achtste. NAC blijft steken op de vijftiende plaats met elf punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.