Debuterende Büttner dolblij: 'Dit zal ik nooit vergeten'

Alexander Büttner is in de wolken met zijn geslaagde debuut van zaterdagmiddag voor Manchester United. 'Ik heb mijn eerste goal in mijn eerste wedstrijd gemaakt. Dit zal ik nooit vergeten', aldus de debutant tegenover het clubkanaal.

Büttner was in de eerste helft al betrokken bij enkele aanvallen van United en stond in de tweede helft vervolgens aan de basis van de 2-0, toen Javier Hernández zijn voorzet achter Wigan-doelman Ali Al Habsi tikte. Even laat scoorde Büttner zelf de derde van de avond na een fraaie solo.

'Als ik speel wil ik de trainer laten zien dat ik een basisplaats waard ben. Ik denk dat ik dat vandaag wel heb laten zien. Het is geweldig dat we hebben gewonnen, dat ik heb gescoord en dat ik een assist gaf aan Chicharito. Dit is een droom voor me.'

Vrijdag wist Büttner al dat hij zaterdag zou spelen. Patrice Evra viel door een blessure buiten de wedstrijdselectie. 'Ik was niet nerveus, totdat ik op het veld stond en om me heen keek. Maar ik denk dat het normaal is dat je een beetje zenuwachtig bent als je voor zoveel mensen speelt.' Foto: VI Images