Debutanten slepen clubrecord binnen voor Barcelona

Barcelona heeft dinsdagavond met de 2-0 zege op Rubin Kazan een clubrecord gebroken. De Catalanen wonnen hun laatste zeven thuiswedstrijden in de Champions League en verbeterden daarmee de reeks die dateert uit de periode van rond de eeuwwisseling.

Debutanten slepen clubrecord binnen voor Barcelona

De vorige recordreeks van Barça behelst zeven thuiszeges op rij uit de periode oktober 1999-september 2000.

Barcelona was voorafgaand aan het duel met Rubin al zeker van de koppositie in Groep D. Trainer Josep Guardiola maakte daarom van de gelegenheid gebruik zijn vaste waarden te sparen. Andrés Iniesta, Xavi, Lionel Messi, Carlos Puyol en David Villa waren door trainer Pepe Guardiola niet opgenomen bij de eerste elf.

De afwezigheid van de sleutelspelers bood verscheidene jonge talenten de kans hun Champions League-debuut te maken. Andreu Fontàs en Victor Vázquez zetten hun kennismaking met het lucratieve kampioenenbal luister bij met een doelpunt.

Guardiola was blij met het optreden van de nieuwe generatie. 'Het stelde me zeker niet teleur.' Vasquez, die voor de 2-0 tekende, kon na afloop zijn geluk niet op. 'Guardiola zei mij hard te blijven werken. Hij vond dat ik na mijn blessureleed een basisplaats verdiende. Ik ben enorm blij dat ik mocht spelen en dat ik het goed gedaan heb.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's