Debutant Vitolo symboliseert verjongingskuur Spanje

Reacties

Na het desastreus verlopen WK voerde de Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque een verjongingskuur door. In het voor hem vertrouwde Sevilla kan Vitolo vrijdag tegen Oekraïne de dertiende debutant worden sinds het mislukte eindtoernooi.

Debutant Vitolo symboliseert verjongingskuur Spanje

Met de pijnlijke 5-1 nederlaag tegen Oranje kwam op het WK een einde aan een tijdperk van zes jaar waarin Spanje het internationale voetbal domineerde. De EK's van 2008 en 2012 en het WK van 2010 waren een prooi voor de Spanjaarden.

Dinsdag (aftrap 20.45 uur) neemt La Roja het opnieuw op tegen het Nederlands elftal, dus werd Vitolo, die debuteert in de Spaanse selectie, gevraagd hoe hij de afgang in Brazilië beleefd had. 'Ik zat te kijken met vrienden, het was een geweldige dag', begon de vleugelspeler, die dacht dat hem gevraagd werd naar de WK-finale van 2010, aan een verrassend antwoord. 'Ik zat te schreeuwen bij het doelpunt van Andrés Iniesta, net als elke supporter.'

Toen bleek dat gedoeld werd op het 5-1 verlies veranderde de toon van Vitolo. 'Het was een zeer trieste dag', zei hij met een bedrukt gezicht. Del Bosque voerde vervolgens een koerswijziging door, mede doordat vaste krachten als Xavi en Xabi Alonso een punt achter hun interlandloopbaan zetten.

Verjongingskuur
Behalve Vitolo kunnen ook de 21-jarige Juanmi en de 25-jarige Sergio Asenjo vrijdag tegen Oekraïne hun debuut maken, waarmee het aantal debutanten sinds het WK op vijftien kan komen te liggen. 'Het zou geweldig zijn om voor mijn eigen fans voor het eerst in de Spaanse ploeg te spelen', droomde Vitolo. 'Ik kan niet wachten.'

De verjongingskuur van La Roja kent vooralsnog wisselende resultaten. Macedonië (5-1), Luxemburg (0-4) en Wit-Rusland (3-0) werden overtuigend aan de kant gezet, maar van Frankrijk (1-0), Slowakije (2-1) en Duitsland (0-1) werd verloren.

Alle debutanten in het nationale team van Spanje sinds het WK

Speler Club Aantal interlands Aantal doelpunten
Daniel Carvajal Real Madrid 2 0
Kiko Casilla Espanyol 1 0
Mikel San José Athletic de Bilbao 1 0
Raúl García Atlético Madrid 2 0
Paco Alcácer Valencia 5 3
Juan Bernat Bayern München 2 1
Rodrigo Valencia 1 0
Nolito Celta de Vigo 1 0
Ignacio Camacho Málaga 1 0
José Callejon Napoli 2 0
Álvaro Morata Juventus 2 0
Munir El Haddadi Barcelona 1 0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.