Debutant Slowakije grijpt laatste kans: 'Historisch succes'

Reacties

Slowakije heeft zich op de valreep geplaatst voor het EK. Het land maakte het zichzelf onnodig moeilijk in deze kwalificatiecampagne, wat de ontlading des te groter maakte.

Debutant Slowakije grijpt laatste kans: 'Historisch succes'

'Ik ben erg blij dat we het vertrouwen in elkaar hebben gehouden', jubelde bondscoach Jan Kozak na de overwinning in Luxemburg (2-4). 'Dit is een geweldig gevoel, drie dagen na de nederlaag tegen Wit-Rusland.' Op eigen veld liet Slowakije vrijdag namelijk een uitgelezen kans onbenut om zich al eerder te plaatsen, maar verloor het met 1-0.

'Spanje en Oekraïne waren enorm sterke ploegen in onze poule. We hebben niks cadeau gekregen van elkaar tijdens deze kwalificatie', blikt Kozak terug op de cyclus, die zo succesvol begon voor de Slowaken met zes overwinningen op rij. Daarna haalde het land slechts een punt uit drie wedstrijdem, waardoor directe kwalificatie op de tocht kwam te staan.

'We verzuimden steeds de laatste stap naar het EK te zetten, maar hebben nu onze laatste kans gegrepen', zei Marek Hamsik, die met zijn 0-1 de ban brak en met de 2-4 voor de beslissing zorgde tijdens de spannende ontknoping in Luxemburg. 'Ik ben blij dat ik deel kan uitmaken van dit historische succes. De nacht zal nog lang zijn…'

Spanje werd uiteindelijk poulewinnaar en gaat samen met nummer twee Slowakije naar de eindronde in Frankrijk. Voor Oekraïne resten nu de play-offs, waarin het land in november alsnog een EK-ticket hoopt te verdienen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.