Debutant Isco schenkt Real zwaarbevochten overwinning

Real Madrid heeft met de hakken over de sloot de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Isco beleefde een droomdebuut door de winnende goal te maken tegen Real Betis: 2-1.

Debutant Isco schenkt Real zwaarbevochten overwinning

Gemakkelijk ging het absoluut niet voor De Koninklijke. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti, die zijn eerste competitiewedstrijd in dienst van de ploeg leidde, had de grootste moeite om een aantal frivole aanvallen van de Andalusiërs af te stoppen. Gezien de openingsfase was de openingstreffer van Real Betis na een klein kwartier spelen dan ook meer dan terecht.

Uitblinker Cedric, die deze zomer overkwam van Numancia, liet tijdens zijn debuut voor Betis direct zien dat hij een meerwaarde is voor de ploeg. De Congolees maakte een schitterende rush, waarbij hij Sergio Ramos kinderlijk gemakkelijk uitspeelde. Daarnaast hield hij het overzicht en vond hij Jorge Molina, die als diepe spits de bal langs doelman Diego López schoot.

López kreeg ook van Ancelotti de voorkeur boven Iker Casillas, die op de bank begon. Binnen het half uur stelde Real Madrid echter orde op zaken door de gelijkmaker te produceren. Een aanval over vele schijven kwam bij Isco terecht, die met een steekpass Karim Benzema bereikte. De Fransman wist wel raad met de kans en schoot hard in de korte hoek raak. Ook na de gelijkmaker bleef Betis echter gevaarlijk: zo kopte Nosa snoeihard op de lat.

Controle
Na rust kreeg Real Madrid langzaam maar zeker meer grip op de wedstrijd en werd de ploeg steeds gevaarlijker. Betis-doelman Stephan Andersen was echter een grote sta-in-de-weg; kansen van onder meer Cristiano Ronaldo, Ángel Di Maria en Samir Khedira werden om zeep geholpen.

Real Madrid bleef op zoek naar een doelpunt en werd in de slotfase beloond. Debutant Isco, overgenomen van Málaga, was uiteindelijk de grote man. De Spanjaard scoorde op aangeven van uitblinker Marcelo en schonk zijn nieuwe werkgever daarmee een zege in de openingswedstrijd.

Bekijk hier al onze video's