Debutant Emanuelson wint, Lazio verliest na rood De Vrij

Lazio leed een verrassende 1-0 nederlaag op bezoek bij Genoa. Stefan de Vrij werd kort voor het einde van de wedstrijd met rood van het veld gestuurd. Stadgenoot AS Roma, waar Urby Emanuelson debuteerde, verging het beter. De Giallorossi versloegen Cagliari met 2-0.

AS Roma - Cagliari 2-0
In eigen huis won AS Roma eenvoudig van Cagliari, de club van voormalig Roma-trainer Zdenek Zeman. Alessandro Florenzi (foto) groeide in alle opzichten uit tot man van de wedstrijd.

In de tiende minuut gaf Florenzi voor op Mattia Destro, die van dichtbij de 1-0 tegen de touwen schoot. Drie minuten later nam de aanvallende middenvelder zelf de 2-0 voor zijn rekening, na een afgeslagen inzet van Gervinho. Florenzi vierde dat doelpunt op bijzondere wijze. Hij sprintte de tribune op en omhelsde daar zijn 82-jarige oma. Het was een fraai gebaar, maar het kwam de geboren Romein wel op een gele kaart te staan.

Na rust was Cagliari niet in staat zich terug in de wedstrijd te knokken. Roma trok de zege eenvoudig over de streep, al was het geblesseerd uitvallen van Daniele de Rossi tien minuten voor het einde een flinke smet. Voor hem kwam Urby Emanuelson binnen de lijnen; het betekende zijn officiële debuut. Door de winst is Roma net als Juventus na drie duels nog zonder puntenverlies én tegendoelpunt.

Genoa - Lazio 1-0
Het uitduel met Genoa liep voor Stefan de Vrij uit op een bijzonder vervelende middag. In de 85ste minuut kreeg de verdediger zijn tweede gele kaart wegens hands. Tot overmaat van ramp opende Genoa twee minuten later de score via Mauricio Pinilla. Bij Lazio stond behalve De Vrij ook Edson Braafheid in de basis. Hij kon een verrassende nederlaag in Ligurië echter niet meer verkomen.