Debutant Boymans schiet FC Utrecht langs Groningen

Ruud Boymans heeft zondagmiddag tijdens zijn debuut in het shirt van FC Utrecht direct zijn waarde getoond. De aanvaller bepaalde kort na zijn invalbeurt de eindstand tegen FC Groningen: 1-0.

Een uur lang moesten de aanwezige fans in Utrecht wachten op een sprankelend moment. De eerste helft was eentonig, waarbij zowel Utrecht als Groningen bang was een treffer te incasseren in plaats van de jacht in te zetten op de openingstreffer.

Kansjes waren er wel, maar voornamelijk vanuit de tweede lijn. Vers bloed was nodig om de ban te breken. Robbie Alflen wilde aankoop Boymans rustig brengen, maar na 55 minuten achtte de trainer van FC Utrecht de tijd rijp.

En dat bleek een uitstekende zet. De aanvaller kampte lange tijd met een schouderblessure, waardoor hij nu pas zijn debuut maakte. En wat voor debuut. Amper vijf minuten na zijn entree opende Boymans de score met een fraaie treffer. De van Willem II overgekomen spits werd de diepte ingestuurd door Tommy Oar en liet doelman Sergio Padt kansloos met een schot in de lange hoek.

Daarmee was de ban duidelijk gebroken. Kansen kwamen er over en weer, maar de beste mogelijkheid was zonder meer voor Tjaronn Chery. De aanvallende middenvelder van FC Groningen mocht aanleggen vanaf elf meter, nadat Christian Kum met een onbesuisde tackle aanvaller Jarchinio Antonia had gevloerd.

Maar ook deze penalty was niet besteed aan het zwak spelende Groningen. Met een katachtige redding keerde doelman Robbin Ruiter de inzet van Chery. Daarmee is de tweede nederlaag op rij een feit voor Groningen, dat nu op de tiende plaats bivakkeert. Utrecht stijgt na de nipte zege naar plaats zeven.