Deals FC Twente met Doyen ook na FIFA-verbod toegestaan

Reacties

Het door de FIFA en UEFA opgelegde verbod op Third Party Ownerships (TPO) heeft geen gevolgen voor FC Twente. Volgens de KNVB blijven de afspraken die de club heeft met investeringsmaatschappij Doyen toegestaan.

Deals FC Twente met Doyen ook na FIFA-verbod toegestaan

De bond ziet deze deals namelijk niet als TPO's, maar als zogeheten financieringsconstructies. Doyen nam afgelopen seizoen een belang in de transferrechten van Dusan Tadic (inmiddels Southampton), Quincy Promes (nu Spartak Moskou) en Kyle Ebecilio (foto).

'Het is van belang onderscheid tussen te maken tussen TPO's enerzijds en financieringsconstructies anderzijds. Bij eerstgenoemde is er als het ware sprake van eigendom van spelers door een derde partij. Daar is de KNVB tegenstander van en dat is in Nederland verboden. Financieringsconstructies moeten naar onze mening echter wel mogelijk zijn mits aan strikte voorwaarden wordt voldaan', aldus een verklaring van de KNVB.

De bond schaart een financieringsconstructie onder 'de vrijheid van de clubleiding om een strategische afweging te maken.' Een harde eis van de KNVB is dat clubs en spelers ondanks de aanwezigheid van een investeringsmaatschappij als Doyen onafhankelijk blijven. Ook moet de speler een contract hebben bij de club en van de club zijn salaris ontvangen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.