Deadline Day LIVE: Grosskreutz naar Turkije

Reacties

Het transfergeweld barst dinsdag 1 september voor een laatste keer los. Op de slotdag van de Engelse transfermarkt volgt VI in dit liveblog de laatste ontwikkelingen.

Deadline Day LIVE: Grosskreutz naar Turkije

21.40 uur: Grosskreutz nieuwe ploeggenoot van Sneijder
Wesley Sneijder heeft er in Kevin Grosskreutz (27) een nieuwe ploeggenoot bij. De Duits international kost Galatasaray zo'n anderhalf miljoen en komt over van Borussia Dortmund.

21.32 uur: Lennon definitief naar Everton
Na een eerdere periode als huurling, vertrekt Aaron Lennon nu definitief naar Everton. De 28-jarige buitenspeler van Tottenham Hotspur zette in Liverpool zijn handtekening onder een driejarige verbintenis.

Lees hier meer.

20.36 uur: Alsnog transfer Ola John
Reading heeft zich op het allerlaatste moment nog verzekerd van de diensten van Ola John. De 26-jarige buitenspeler komt op huurbasis over van Benfica.

19.18 uur: Tiendalli clubloos
Swansea City heeft het contract van Dwight Tiendalli laten ontbinden. De 29-jarige rechtsback was bij The Swans nog in het bezit van een contract tot het einde van het seizoen.

Lees hier meer.

19.00 uur: It's closed
Ook de Engelse transfermarkt is nu officieel gesloten. Het verleden leert ons echter dat er stiekem nog wel eens wat transfers ná de deadline wereldkundig worden. Komen de clubs nog met verrassingen?

18.56 uur: Walters stuurt helikopter weg
Manchester United-manager Louis van Gaal hoeft niet te rekenen op de komst van Jonathan Walters. De Ierse aanvaller van Stoke City heeft de helikopter al leeg teruggestuurd, tweet hij met een knipoog.

18.54 uur: Chelsea haalt en verhuurt Hector
Michael Hector tekent bij Chelsea, dat de verdediger vervolgens op huurbasis laat bij Reading.

18.17 uur: Martial naar Old Trafford
Dit keer is Manchester United wel op tijd. Drie kwartier voor het sluiten van de markt is het rond: Anthony Martial komt naar Old Trafford.

Lees hier meer

18.14 uur: Advocaat heeft nieuwe rechtsback
DeAndre Yedlin maakt de overstap van Tottenham Hotspur naar Sunderland. De rechtsback wordt gehuurd.

Lees hier meer

18.07 uur: Brentford haalt nog een middenvelder
Brentford-manager Marinus Dijkhuizen krijgt er in de persoon van Ryan Woods nog een middenvelder bij. De 21-jarige Engelsman komt over van Shrewsbury Town.

17.53 uur: Koeman uitgeshopt
Het Southampton van manager Ronald Koeman is uitgewinkeld. Dat bevestigt directeur voetbalzaken Les Reed tegenover Sky Sports. Vandaag verzekerden de Engelsen zich nog wel van de komst van Virgil van Dijk.

17.40 uur: 'Reus te duur voor United'
ESPN komt met een nieuw hoofdstuk van Manchester United en de jacht op een aanvaller. Er zou namelijk bij de onderhandelingen met Borussia Dortmund over Adnan Januzaj – inmiddels verhuurd aan de Duitse club – ook gesproken zijn over Marco Reus. Maar de vraagprijs van ruim tachtig miljoen euro was Louis van Gaal cum suis te gortig. Die hadden namelijk de waarde van de Duitse international namelijk op iets minder dan zeventig miljoen euro ingeschat.

17.22 uur: PSG werkt niet mee met Chelsea
Chelsea trok voor een bescheiden bedrag Papy Djilobodji aan, maar had volgens Sky Sports aanvankelijk heel andere plannen. The Blues wilden Marquinhos overnemen van Paris Saint-Germain, maar kregen tot twee keer toe nul op rekest bij een bod op de Braziliaanse verdediger.

17.10 uur: Oularé wordt ploeggenoot Berghuis
Van Watford mag vlak voor het sluiten van de markt ook nog vuurwerk worden verwacht. Zojuist heeft de club van Steven Berghuis Club Brugge-aanvaller Obbi Oularé voor vijf jaar vastgelegd. Hij kost circa acht miljoen euro. De verwachting is dat The Hornets ook nog Victor Ibarbo huren van AS Roma en middenvelder Adlène Guedioura overnemen van Crystal Palace.

17.03 uur: Antonio vierde aanwinst West Ham
West Ham United is lekker bezig op de deadline-dag in Engeland! Michail Antonio is na Alex Song, Nikica Jelavic en Victor Moses alweer de vierde last minute-versterking voor The Hammers. De 25-jarige vleugelspits komt over van Nottingham Forest en completeert het dozijn nieuwe gezichten in de selectie van manager Slaven Bilic.

16.58 uur: Lescott naar Aston Villa
Of er nog een spits naar Aston Villa komt is de vraag, de club van Leandro Bacuna heeft zich zojuist wel versterkt met Joleon Lescott. De Engelse verdediger komt over van West Bromwich Albion en is met zijn tweejarige contract alweer de elfde aanwinst voor manager Tim Sherwood.

16.30 uur: ook Lennon wil weg bij Tottenham
Behalve Emmanuel Adebayor wil ook Aaron Lennon vlak voor het sluiten van de Engelse transfermarkt nog vertrekken bij Tottenham Hotspur. De Engelse vleugelspits hoopt na zijn huurperiode van afgelopen seizoen nu definitief over te stappen naar Everton.

16.15 uur: Berbatov naar Birmingham?
Vanuit Birmingham bereiken ons geruchten dat Aston Villa overweegt de transfervrije Dimitar Berbatov een contract aan te bieden. Voordat het van een terugkeer van de Bulgaar in de Premier League komt, moet Villa eerst bedenken of het met West Ham United de strijd aangaat om de bij Tottenham Hotspur overbodige Emmanuel Adebayor aan te trekken.

16.00 uur: Martial terug in Frankrijk
Terwijl na FC Nantes ook Chelsea de komst van Papy Djilobodji heeft bevestigd, is het nog altijd wachten op het moment waarop de transfer van Anthony Martial naar Manchester United officieel wordt. De Franse spits is na het voltooien van de medische keuring inmiddels terug in het trainingskamp van de Franse nationale ploeg, waarvoor hij voor het eerst werd opgeroepen. Volgens L'Equipe gaat Martial zijn club AS Monaco tachtig miljoen euro (inclusief bonussen) opleveren, BBC houdt vooralsnog het op vijftig miljoen.

15.30 uur: geen transfer voor Witsel
Axel Witsel had gehoopt Zenit Sint-Petersburg deze zomer te verruilen voor AC Milan of Juventus, maar daar kwam het niet van. 'Het was natuurlijk tof geweest om een droomtransfer naar Italië te versieren', zegt de Belgische middenvelder tegenover Sporza. 'Maar Zenit wilde me absoluut houden. Zelfs bij een bod van zestig of zeventig miljoen mocht ik niet vertrekken. Ik ben ondertussen één van de belangrijkste spelers van de ploeg geworden en moest absoluut blijven van het bestuur. Ik heb begrip voor de beslissing van Zenit.'

Axel Witsel hoopte tevergeefs op een transfer naar de Serie A.
Axel Witsel hoopte tevergeefs op een transfer naar de Serie A.

15.00 uur: nog vier uur te gaan in Engeland
Met nog vier uur te gaan is het de vraag wat er nog komen gaat op de Engelse transfermarkt. AFC Bournemouth heeft zojuist aanvaller Glenn Murray overgenomen van Crystal Palace. Verder gonst het vooral van de geruchten.

Zo heeft voormalig Tottenham Hotspur-manager Harry Redknapp op Twitter gesuggereerd dat Saido Berahino toch nog overkomt van West Bromwich Albion. Die club huurt linksback José Enrique mogelijk nog van Liverpool, terwijl verdediger Joleon Lescott WBA nog zou verruilen voor Aston Villa. Dat zou echter ook nog in de race zijn voor Liverpool-verdediger Tiago Ilori.

14.28 uur: Van Dijk naar Southampton
De kogel is door de kerk: Virgil van Dijk gaat aan de slag in de Premier League. Ronald Koeman haalt de verdediger van Celtic naar Southampton. De verdediger (24) tekent voor vijf seizoenen.

Lees hier meer.

14.16 uur: officeel statement Real Madrid
Real Madrid heeft zojuist in een officieel statement opening van zaken gegeven aangaande de transfer van David de Gea, waarin het claimt er alles aan te hebben gedaan de deal af te ronden. In tien stappen legt De Koninklijke wat er precies is gebeurd op Deadline Day.

14.04 uur: transfer Grosskreutz ook te laat doorgegeven?
Kevin Grosskreutz leek op weg van Borussia Dortmund naar Galatasaray, maar het is nog altijd wachten op officiële bevestiging. Volgens Kicker heeft de Turkse werkgever van Wesley Sneijder problemen gehad met het op tijd registereren van de Duitse international. Via de FIFA probeert Galatasataray de deal nu alsnog af te ronden.

13.55 uur: Chelsea wil nog een verdediger
Volgens Sky Sports is Chelsea nog niet uitgewinkeld na de komst van Papy Djilobodji. De kampioen van Engeland zou een bod van vijfenhalf miljoen euro hebben gedaan op Reading-verdediger Michael Hector, een 23-jarige Jamaicaanse international.

13.40 uur: Villarreal legt Bonera vast
Villarreal meldt dat het de transfervrije Daniele Bonera heeft opgepikt. De 34-jarige Italiaanse verdediger tekent voor één seizoen bij de Spaanse club. Bonera vertrok afgelopen zomer na negen jaar bij AC Milan.

13.30 uur: 'miljoenendeal De Gea ketst af'
Meer en meer Engelse en Spaanse media melden dat David de Gea er vrede mee moet hebben dat zijn transfer naar Real Madrid niet doorgaat. De Koninklijke zou zelfs nooit beroep hebben aangetekend bij de FIFA, nadat Manchester United de papieren pas vlak voor het sluiten van de transfermarkt had opgestuurd. Aanleiding is een tweet van de UEFA via het Champions League-account. Mysterieus genoeg is die inmiddels weer verwijderd... Real zou later vandaag nog met een officieel statement komen.

13.16: Botaka voor twee jaar naar Leeds United
Jordan Botaka gaat definitief aan de slag bij Leeds United. De Engelse club maakt bekend dat de van Excelsior afkomstige aanvaller voor twee jaar is vastgelegd.

Lees hier meer.

13.11 uur: geruchten over Van Gaal
Dat Anthony Martial naar Manchester United komt, lijkt wel vast te staan. Maar volgens The Daily Express komen daar wellicht nog twee andere spelers bij. Manager Louis van Gaal zou nog een ultieme poging willen wagen om Antoine Griezmann en Hakan Çalhanoglu weg te kapen bij respectievelijk Atlético Madrid en Bayer Leverkusen. De Franse en Turkse international zouden bij elkaar honderd miljoen euro moeten kosten.

13.09 uur: doet Arsenal nog iets?
In tegenstelling tot veel andere Premier League-clubs is het rond Arsenal angstvallig stil. Alhoewel, er zijn foto's opgedoken van manager Arsène Wenger in het vliegtuig naar Parijs. Zou dat betekenen dat de Fransman nog een poging waagt om Edinson Cavani los te weken bij Paris Saint-Germain? The Daily Mail meldt dat The Gunners het in een heel andere hoek zoeken. Er zou al een akkoord zijn met Dinamo Moskou om aanvaller Aleksandr Kokorin te huren met een optie tot koop.

12.49 uur: Chelsea contracteert Djilobodji
Chelsea heeft zich versterkt met de Senegalees Papy Djilobodji. De centrale verdediger (26) wordt overgenomen van het Franse FC Nantes.

Lees hier meer.

12.42 uur: 'Martial doorstaat keuring'
Anthony Martial heeft de keuring bij Manchester United doorstaan, meldt Sky Sports. Niets staat een overgang van de Fransman naar de club van Louis van Gaal nog in de weg. De van Monaco afkomstige aanvaller wordt spoedig gepresenteerd op Old Trafford.

12.34 uur: ook Jelavic naar West Ham
Spits Nikica Jelavic verruilt Hull City voor West Ham United, dat met de Kroatische international al zijn derde aanwinst presenteerde.

Lees hier meer.

12.20 uur: geen uitzondering voor De Gea
Volgens El País hoeft Real Madrid niet meer op de komst van David de Gea te rekenen. De Spaanse krant citeert een anonieme bron van de Spaanse profliga (LFP), die stelt dat er 'nu eenmaal regels zijn aan wie iedereen zich moet houden.'

Real had de hoop gevestigd op de FIFA. Doordat Manchester United het papierwerk pas vlak voor het sluiten van de deadline inleverde, beroept De Koninklijke zich bij de wereldvoetbalbond op overmacht. Maar volgens de LFP ligt het niet binnen de macht van de FIFA om ervoor te zorgen dat een voetballer alsnog wordt geregistreerd.

12.01 uur: West Ham huurt Moses
Na Alex Song heeft West Ham United ook aanvaller Victor Moses binnen. De 24-jarige Nigeriaan wordt gehuurd van Chelsea.

Lees hier meer.

11.42 uur: Rooney kent United-doelwit Martial niet
Manchester United heeft nog ruim vijf uur om de transfer van Anthony Martial af te ronden. Wayne Rooney moest aan zijn Franse ploeggenoot Morgan Schneiderlin vragen wie de negentienjarige spits van Monaco was.

'Wayne Rooney sprak me gisteren in het vlieguitg aan om te vragen wie Martial was', vetelde Schneiderlin aan de Franse tv. 'Ik heb hem verteld dat hij een geweldige speler met enorm veel potentie is, die al een paar goede wedstrijden voor Monaco heeft gespeeld', aldus de international van Frankrijk.

11.21 uur: Ospitalieri krijgt contract van Fortuna
Fortuna Sittard heeft zich versterkt met de clubloze Marco Ospitalieri. De speler trainde al een paar weken mee met de selectie van Peter van Vossen.

Lees hier meer.

11.14 uur: Gutiérrez terug in Spanje
Zeven jaar na zijn vertrek bij Real Mallorca keert Jonás Gutiérrez terug in de Primera División. De eerder deze zomer bij Newcastle United weggestuurde Argentijn kan onder voorbehoud van de medische keuring aan de slag bij Deportivo La Coruña.

Lees hier meer.

10.53 uur: transfer Soriano afgeketst
Sampdoria-voorzitter Massimo Ferrero laat Il Corriere dello Sport weten dat een transfer van Roberto Soriano naar Napoli gisteren op het laatste moment is afgeketst. De clubs kwamen er niet uit. Ook spits Eder blijft ondanks interesse van Internazionale in de Italiaanse havenstad voetballen, tot tevredenheid van Ferrero. 'Wij zitten niet in een situatie dat we spelers moeten verkopen. Ik geef deze transferperiode een plus.'

10.37 uur: Mexicaans international voor FC Porto
Vleugelspeler Miguel Layun verruilt Watford voor FC Porto. De 27-jarige Mexicaan, de 25 keer uitkwam voor zijn land, gaat op huurbasis naar de club van Bruno Martins Indi.

10.28 uur: transfer Samaras afgeketst
Georgios Samaras gaat toch niet naar New York Cosmos. De dertigjarige Griek (81 caps), in het verleden nog actief voor SC Heerenveen, kan fluiten naar die transfer omdat de club anders meer buitenlanders dan toegestaan in de selectie heeft.

10.13 uur: Everton haalt Funes Mori
Everton heeft zich versterkt met de Argentijnse international Ramiro Funes Mori (24) van River Plate. Speelt de club in op het naderende vertrek van John Stones naar Chelsea?

Lees hier meer.

10.02 uur: 'Van Dijk al medisch gekeurd'
Virgil van Dijk is al gekeurd bij Southampton, meldt Sky Sports. De club van Ronald Koeman zou de verdediger vandaag voor een kleine zestien miljoen euro overnemen van Celtic.

09.38 uur: West Ham bedrijvig
Na het vastleggen van Alex Song (Barcelona, gehuurd) is West Ham United nog niet klaar op de transfermarkt. Spits Emmanuel Adebayor (Tottenham), die ook aangeboden zou zijn bij Manchester United, wordt genoemd als versterking. Net als Nikica Jelavic (Hull City), die maandag al werd gekeurd. Verder zingen ook de namen Yuto Nagatomo (Internazionale), Victor Moses (Chelsea) en Michail Antonio (Nottingham Forest) rond bij de club uit Londen.

09.13 uur: Navas veroorzaakte vertraging
Volgens de Spaanse kranten AS en Marca is het kamp-Navas schuldig aan het afketsen van de transfer van David de Gea van Manchester United naar Real Madrid. Keylor Navas, die de omgekeerde weg zou bewandelen, kwam namelijk op het laatste moment met aanvullende eisen. Dat zorgde voor vertraging, waardoor het papierwerk te laat bij de Spaanse bond werd ingediend.

08.33 uur: Alex Song terug naar West Ham
Alex Song komt ook dit seizoen op huurbasis uit voor West Ham United. De Londenaren huren de middenvelder (27) voor een jaar van Barcelona.

07.56 uur: Nederlandse clubs wachten in spanning op Van Dijk
Als Virgil van Dijk een transfer maakt, dan profiteren ook enkele Nederlandse clubs. Southampton wil de verdediger graag van Celtic overnemen. Lukt dat, dan ontvangt FC Groningen een doorverkooppercentage en krijgen Willem II en RKC Waalwijk een opleidingsvergoeding.

07.15 uur: Rojo botst met Van Gaal
Volgens The Daily Mail heeft Marcos Rojo bij Manchester United opnieuw een aanvaring gehad met Louis van Gaal. De Argentijn lag eerder in de clinch met de manager toen hij de VS-trip miste wegens een verlopen paspoort. Nu zou het gaan over de trainingsintensiteit van de verdediger. Inmiddels speelt Daley Blind op zijn plek centraal achterin. Rojo, vorige zomer nog voor twintig miljoen euro overgekomen van Sporting Lissabon, zou aansturen op een vertrek.

06.40 uur: FIFA moet oordelen over transfer De Gea
Gaat de transfer van David de Gea naar Real Madrid alsnog door, ook al is de deadline in Spanje al verstreken? Manchester United en Real Madrid roepen hulp in van de wereldvoetbalbond FIFA.

Lees hier meer.

06.00 uur: Deadline Day in Engeland
In verband met een zogeheten bank holiday in Engeland is de transferdeadline daar een dag later dan in de meeste Europese landen. Ook in Rusland mag vandaag nog worden gehandeld.

Een overzicht staat hier.

00.16 uur: transfer De Gea op krankzinnige wijze afgeketst
Er sijpelen berichten door dat de overgang van David de Gea naar Real Madrid afgeketst is wegens een administratieve blunder van zijn huidige werkgever, Manchester United. Sky Sports-jounalist Guillem Balague meldt dat de papieren voor de transfer van de doelman te laat zijn gearriveerd in Spanje. Dinsdag komen er ongetwijfeld meer details naar buiten over het falen van de deal die al maandenlang boven de markt hing.

00.12 uur: Ola John op weg naar Engeland
Ola John kan zich waarschijnlijk op gaan maken voor een seizoen op de Engelse velden. Reading wil de komst van de aanvaller van Benfica dinsdag afronden.

Lees hier meer.

00.05 uur: Real Betis rondt komst Van Wolfswinkel af
Met Ricky van Wolfswinkel kent de selectie van Real Betis na maandagavond nu twee Nederlanders. Rafael van der Vaart krijgt dit seizoen gezelschap van de 26-jarige spits, die wordt gehuurd van Norwich City.

Lees hier meer.

Hieronder staan alle berichten van maandag 31 augustus.

23.56 uur: Van Wolfswinkel wacht op afronding transfer

23.54 uur: Willem II haalt op valreep nog Slowaakse spits
Willem II heeft kort voor het sluiten van de transfermarkt nog een nieuwe spits aan de selectie toegevoegd. Zijn naam: Adam Nemec.

Lees hier meer.

23.44 uur: Wilson Eduardo naar Braga
Wilson Eduardo, afgelopen seizoen nog als huurling bij ADO Den Haag actief, vindt onderdak bij Sporting Braga.

Lees hier meer

23.41 uur: Hernanes vertrekt naar Juventus
Juventus is in de zoektocht naar versterkingen voor het middenveld uitgekomen bij Hernanes. De Braziliaanse speler van Internazionale zette maandagavond laat zijn handtekening onder een driejarige verbintenis bij de regerend landskampioen. 

Lees hier meer

23.09 uur: Inter bevestigt komst Ljajic, Melo en Telles
Internazionale heeft zich verzekerd van de komst van Adem Ljajic. De 23-jarige middenvelder komt op huurbasis over van AS Roma. De club uit Milaan bedong een optie tot koop. Ook Felipe Melo en Alex Telles verkassen naar Milaan. Zij komen over van Galatasaray.

Lees hier meer.

22.58 uur: Mbokani op huurbasis naar Norwich City
Dieumerci Mbokani verkast op huurbasis naar Engeland. Daar gaat de spits van Dinamo Kiev spelen voor Norwich City, dat een optie tot koop bedong.

Lees hier meer.

22.46 uur: Milan verhuurt Mastour
AC Milan en Málaga hebben een opmerkelijke deal gesloten over Hachim Mastour.

Lees hier meer.

22.40 uur: FC Utrecht rekent op Haller
De geboden miljoenen hebben FC Utrecht nog niet kunnen verleiden tot het laten gaan van Sebastién Haller.

Lees hier meer

22.33 uur: Juventus haalt Lemina
Juventus heeft Mario Lemina op huurbasis overgenomen van Olympique Marseille. De 21-jarige middenvelder kan na dit seizoen permanent worden ingelijfd. Mauricio Isla en Paolo De Ceglie bewandelen de omgekeerde weg.

22.10 uur: Koeman slijt Mayuka
Southampton heeft onderdak gevonden voor Emmanuel Mayuka. De aanvaller heeft een driejarig contract getekend bij FC Metz.

22.03 uur: VVV krijgt Westley van West Ham
De samenwerking van VVV met West Ham United heeft de eerste vruchten afgeworpen. De Engelse verdediger Sam Westley komt op huurbasis naar De Koel.

Lees hier meer

21.45 uur: Fiorentina haalt en verkoopt rechterflankspeler
Fiorentina heeft zich versterkt met Jakub Blaszczykowski. De Pool wordt op huurbasis opgehaald bij Borussia Dortmund, waar hij sinds 2007 onder contract staat. Tegenover de komst van de rechterflankspeler staat het vertrek van Joaquín, die terugkeert naar Real Betis.

Lees hier meer.

21.38 uur: NEC haalt Roemeen
NEC heeft op de slotdag van de transfermarkt nog toegeslagen. Mihai Roman, een 23-jarige aanvaller van Pandurii Targu Jiu, tekende voor drie seizoenen.

Lees hier meer

21.24 uur: Van Wolfswinkel teamgenoot van Van der Vaart?
Real Betis doet een ultieme poging om Ricky van Wolfswinkel binnen te halen. Tot elf uur hebben ze de tijd.

Lees hier meer.

21.20 uur: Rekik ziet concurrent vertrekken
Granada heeft zich versterkt met Matheus Doria. De Braziliaanse centrale verdediger komt op huurbasis over van Olympique Marseille.

Lees hier meer

21.14 uur: AC Milan verhuurt Matri opnieuw
Alessandro Matri komt het komende seizoen uit voor Lazio. De 31-jarige spits wordt door AC Milan verhuurd aan de Romeinen. Tijdens het vorige seizoen werd de aanvaller al een halfjaar gestald bij Juventus.

Lees hier meer

21.13 uur: Denayer ploegmaat Sneijder
Jason Denayer is door Manchester City uitgeleend aan Galatasaray, waar hij ploeggenoot wordt van Wesley Sneijder.

Lees hier meer.

21.03 uur: PEC haalt Bouy
Ouasim Bouy keert terug naar Nederland. PEC Zwolle huurt de 22-jarige middenvelder van Juventus, dat hem in 2012 wegplukte bij Ajax. In Turijn kwam het echter niet van een doorbraak.

Lees hier meer.

20.55 uur: Corona naar FC Porto
Jesús Corona heeft zaterdag in Almelo zijn laatste wedstrijd gespeeld voor FC Twente. FC Porto neemt hem voor twaalf miljioen euro over van de Tukkers.

Lees hier meer

20.52 uur: FC Sion lacht Boateng weg
Na Sporting Lissabon en Al Ittihad heeft ook FC Sion de onderhandelingen met Kevin-Prince Boateng afgebroken. De Zwitserse club was niet bereid om te voldoen aan de volgens Bild lachwekkende salariseisen van de 28-jarige middenvelder van Schalke 04.

20.43 uur: De Reuver weg bij Excelsior
Helmond Sport doet weer zaken met Excelsior. Carlo de Reuver maakt als huurling de overgang naar de Brabantse club, die eerder Stanley Elbers naar Rotterdam zag vertrekken.

Lees hier meer.

20.13 uur: Deschamps wil Lloris ook laten gaan
Didier Deschamps zal een eventuele transfer van Hugo Lloris naar Manchester United niet in de weg staan. De bondscoach van Frankrijk gaf eerder Anthony Martial toestemming om het trainingskamp te verlaten. 'Ik heb begrepen dat Lloris ook zou kunnen vertrekken. Als dat het geval is, zal ik hem daar toestemming voor geven', aldus Deschamps tegenover RMC Sport.

Overigens lijkt het erop dat United-manager Louis van Gaal zijn doelman David de Gea naar Real Madrid laat vertrekken en daarvoor in de plaats de beschikking krijgt over Keylor Navas, die juist afkomstig is van De Koninklijke. Ajax (Jasper Cillessen) en Tottenham Hotspur (Lloris) lijken geen telefoontje uit Manchester meer te hoeven verwachten.

20.08 uur: Rot-Weiss Erfurt pikt overbodige Höcher op
Marc Höcher heeft in Rot-Weiss Erfurt een nieuwe club gevonden. De dertigjarige aanvallende middenvelder promoveerde vorig seizoen met Roda JC Kerkrade naar de Eredivisie, maar raakte bij de Limburgers op een zijspoor.

Lees hier meer.

20.00 uur: Rivaldo's zoon naar Europa
Boavista heeft zich versterkt met Rivaldinho. De zoon van Rivaldo, die in het verleden furore maakte bij Deportivo La Coruña, AC Milan en het nationale elftal van Brazilië, tekende een contract voor drie seizoenen in Portugal. Rivaldinho is afkomstig van Mogi Mirim, waar hij met zijn vader samenspeelde.

19.54 uur: Lindegaard aan de slag bij WBA
Anders Lindegaard vertrekt na vijf seizoenen bij Manchester United. De 31-jarige doelman verkast transfervrij naar West Bromwich Albion. Onder manager Louis van Gaal was hij vijfde keus achter David de Gea, Sam Johnstone, Sergio Romero en Víctor Valdés.

Na het vertrek van Lindegaard valt er een mooi elftal te maken van spelers die United deze transferperiode verlieten:

19.48 uur: Bologna pakt door met komst Advocaat-wissel
Emmanuele Giaccherini keert terug naar Italië. Promovendus Bologna neemt de vleugelspeler op huurbasis over van het Sunderland van Dick Advocaat.

Lees hier meer.

19.41 uur: Grosskreutz landt in Istanbul
Galatasaray staat op het punt zich te versterken met Kevin Grosskreutz, die vanavond in Istanbul landde om zijn transfer af te ronden. Grosskreutz komt over van Borussia Dortmund en is na Lukas Podolski de tweede Duitser bij de ploeg van spelmaker Wesley Sneijder.

19.32 uur: dubbelslag voor Stade Rennes
Stade Rennes heeft zich op de slotdag van de transfermarkt op huurbasis versterkt met twee spelers: Juan Fernando Quintero komt over van FC Porto, terwijl Jeremie Boga tijdelijk door Chelsea in Frankrijk wordt gestald.

19.30 uur: 'Haller blijft bij FC Utrecht'
FC Utrecht verwacht dat Sébastien Haller de club trouw blijft. De 21-jarige spits werd deze transferperiode definitief overgenomen van AJ Auxerre, maar Brentford en Sunderland hoopten de Fransman in te lijven. Algemeen directeur Wilco van Schaik laat aan Voetbal International echter weten dat Haller niet verkocht wordt.

19.21 uur: Avdic weg bij AZ
AZ heeft het contract met Denni Avdic ontbonden. De 26-jarige spits lag nog een jaar vast in Alkmaar, maar kwam niet in de plannen van trainer John van den Brom voor. De Zweed speelde eerder voor IF Elfsborg, Werder Bremen, PEC Zwolle en Heracles Almelo.

Lees hier meer.

19.11 uur: Excelsior haalt transfervrije Drost
Excelsior heeft zich verzekerd van de diensten van Henrico Drost. De verdediger speelde afgelopen twee seizoenen bij NAC Breda. Bij de naar de Jupiler League gedegradeerde club kreeg de geboren Kampenaar geen nieuwe verbintenis.

Lees hier meer.

19.08 uur: Reading nieuwe werkgever Piazon
Lucas Piazon gaat aan de slag bij Reading. De club uit het Championship huurt de Braziliaanse aanvaller van Chelsea. De 21-jarige Piazon werd eerder door de Engelse club tijdelijk ondergebracht bij Málaga en Vitesse.

Lees hier meer.

19.01 uur: Leverkusen verlost Chicharito van Van Gaal
Javier Hernández heeft zijn transfer naar Bayer Leverkusen afgerond. De 27-jarige spits komt permanent over van Manchester United, waar de Mexicaan eigenlijk nooit op een basisplaats kon rekenen. Afgelopen seizoen werd Chicharito nog verhuurd aan Real Madrid.

Lees hier meer.

19.00 uur: Stuttgart hengelt Kruse binnen
Robbie Kruse (26) speelde zaterdag nog een uur tegen Bayern München, maar dat zijn voorlopig zijn laatste minuten voor Bayer Leverkusen. De Australische international wordt voor een jaar verhuurd aan VfB Stuttgart.

18.54 uur: Liverpool haalt én verhuurt Awoniyi
Taiwo Awoniyi heeft een bewogen dag achter de rug. Het achttienjarige Nigeriaanse talent ondertekende een contract bij Liverpool, dat hem vervolgens direct aan FSV Frankfurt verhuurde. Awoniyi trok de aandacht als speler in de Imperial Academy en mag van de Engelsen nu eerst ervaring op gaan doen in de Tweede Bundesliga.

18.51 uur: Koo keert terug naar Augsburg
FC Augsburg heeft zich versterkt met Ja-Cheol Koo. De 26-jarige middenvelder komt over van FSV Mainz 05, maar is geen onbekende voor de Fuggerstädter. In het seizoen 2012/13 maakte hij als huurling van VfL Wolfsburg veel indruk in de WWK ARENA.

18.38 uur: Villarreal haalt López
Villarreal heeft zich verzekerd van de diensten van Adrián López. De 27-jarige aanvaller komt op huurbasis over van FC Porto, waar hij overbodig was geworden. López kwam in achttien officiële wedstrijden namens de Portugezen slechts één keer tot scoren.

18.30 uur: Rooney naar Barcelona
Afgelopen weekend liep Rooney rond tussen de sterren van Barcelona, maar het ging niet om Wayne Rooney. Zijn zoon Kai maakte dankzij Gerard Piqué, die bij Manchester United samenspeelde met Rooney Sr, kennis met onder anderen Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez.

18.17 uur: 'Nog niets gekomen' voor Boilesen
Nicolai Boilesen mocht en wilde vertrekken bij Ajax, waar hij nog een jaar onder contract staat. Maar voor de Deen is er geen concrete aanbieding gekomen. 'Ik heb altijd gezegd dat ik het wilde proberen op een hoger niveau. Ik heb gekeken naar de vier, vijf beste competities. Ik heb daarbij altijd gezegd dat mij het land niet uitmaakt, ik moet een goed gevoel hebben bij de club. Er is nog niets gekomen', zegt de international in Deense media.

18.12 uur: Hunt verruilt Wolfsburg voor HSV
Hamburger SV heeft op de slotdag van de transfermarkt uitstekende zaken gedaan, want de Noord-Duitsers hebben Aaron Hunt overgenomen van VfL Wolfsburg. De 28-jarige aanvallende middenvelder, die drie interlands speelde namens Duitsland, tekende een contract voor drie seizoenen bij HSV. Hunt speelde slechts één jaar voor Wolfsburg. Daarvoor sinds 2001 voor Werder Bremen.

18.06 uur: Brentford versterkt zich met Canós
Marinus Dijkhuizen krijgt bij Brentford de beschikking over Sergi Canós. De achttienjarige vleugelspeler wordt voor zes maanden gehuurd van Liverpool, dat ook Samed Yesil tijdelijk elders onderbrengt. De spits maakt het seizoen op huurbasis af bij FC Luzern.

18.03 uur: AZ haalt Chinees
Ieder jaar besluit AZ de deadlinedag traditioneel met een Chinese maaltijd. Voor de Alkmaarders bleef het vandaag erg rustig. Al zal er nog een contract ontbonden worden.

18.02 uur: Southampton haalt Engels jeugdinternational
Southampton heeft zich versterkt met Harry Lewis. De Engelse jeugdinternational tekent een driejarig contract bij de ploeg van manager Ronald Koeman. De zeventienjarige doelman komt over van Shrewsbury Town.

17.57 uur: De Guzman toch niet naar Engeland
Bournemouth dacht dicht bij het vastleggen van Jonathan de Guzman te zijn, maar de 27-jarige middenvelder lijkt niet zo'n trek te hebben in die transfer. Toen de speler van Napoli werd opgehaald van het vliegveld bleek hij namelijk niet in het vliegtuig te zitten, meldt Sky Sport Italia. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

17.46 uur: rust bij Feyenoord
Het ziet er niet naar uit dat er nog spelers komen en gaan bij Feyenoord. Technisch directeur Martin van Geel herhaalt tegenover VI nog maar eens dat hij geen vuurwerk meer verwacht.

17.44 uur: Van Gaal laat Januzaj gaan
Adnan Januzaj maakt het seizoen af bij Borussia Dortmund. De twintigjarige Belg komt op huurbasis over van Manchester United, waar hij onder manager Louis van Gaal weinig aan spelen toekwam. Op zijn eigen Twitter-account bevestigde Januzaj zijn tijdelijke transfer.

17.31 uur: Draxler vervangt De Bruyne bij Wolfsburg
VfL Wolfsburg heeft zich versterkt met Julian Draxler. De 21-jarige Duitser komt over van Schalke 04, dat melding maakt van een recordtransfer. Onbekend is echter wat de club uit Gelsenkirchen ontvangt voor Draxler, die Kevin De Bruyne opvolgt bij Die Wölfe. Naar verluidt gaat het om 36 miljoen euro.

Lees hier meer.

17.12 uur: Armenteros laat Willem II wachten
Willem II hoopt zich vandaag nog te versterken met Samuel Armenteros, die ook vorig seizoen al gehuurd werd van Anderlecht, maar de Tilburgers moeten nog even geduld hebben.

17.11 uur: Limbombe blijft NEC trouw
NEC vreest niet meer voor een vertrek van Anthony Limbombe, die eerder nog op weg leek naar Leeds United. De Engelsen kiezen nu echter voor Jordan Botaka, waardoor Limbombe in Nijmegen blijft. 'Ik ben nog niet klaar in Nijmegen en hoop hier mijn ontwikkeling van afgelopen seizoen een mooi vervolg te geven.'

17.00 uur: Advocaat heeft Borini binnen
Fabio Borini keert terug bij Sunderland. De 24-jarige spits komt over van Liverpool en tekende een contract voor vier seizoenen in het Stadium of Light, waar hij in het seizoen 2013/14 nog op huurbasis speelde. Destijds had de enkelvoudig international van Italië geen interesse in een definitieve overgang, maar nu kiest hij toch voor een transfer naar de ploeg van manager Dick Advocaat.

Lees hier meer.

16.54 uur: Rekik krijgt extra concurrent
Voormalig PSV'er Karim Rekik krijgt er bij Olympique Marseille een directe concurrent bij. Het Portugese O Jogo meldt dat Rolando FC Porto verruilt voor een avontuur in Zuid-Frankrijk. De dertigjarige verdediger heeft zijn medische keuring achter de rug en staat op het punt een driejarig contract te tekenen bij de Ligue 1-club.

16.51 uur: medische keuring De Guzman
Jonathan de Guzman is weer een stap dichter bij een transfer naar Bournemouth, meldt Sky Sports. De 27-jarige middenvelder staat op het punt om door Napoli verhuurd te worden aan de debutant in de Premier League, waar hij maandag al de medische keuring zou hebben ondergaan.

16.44 uur: Sparta Rotterdam pikt MacDonald op
Sparta Rotterdam heeft zich, onder voorbehoud van een medische keuring, versterkt met Sherjill MacDonald. De dertigjarige spits komt op huurbasis over van Westerlo. De ex-aanvaller van onder meer West Bromwich Albion, Anderlecht en Ajax kwam in zeventig competitieduels namens Westerlo tot veertien treffers en vijftien assists. MacDonald stond naar verluidt ook in de belangstelling van Eredivisionist Willem II.

16.39 uur: stunt Sion met komst Boateng?
Kevin-Prince Boateng werd al in verband gebracht met AC Milan, Sporting Lissabon en Al-Ittihad, maar de 28-jarige middenvelder is volgens Bild hard op weg naar FC Sion. Schalke 04 is Bad Boy Boateng ondanks een doorlopend contract liever kwijt dan rijk. In mei werd hij op non-actief gezet wegens een gebrek aan loyaliteit.

16.30 uur: De Gea dan toch naar Real Madrid?
De hele transferperiode werd David de Gea al in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid, maar de doelman leek zijn aflopende contract met Manchester United uit te dienen. Maar op de slotdag van de transfermarkt (in Spanje) heeft Real dan toch een akkoord bereikt met United, meldt Marca. Met de transfer zou 30 tot 35 miljoen euro gemoeid zijn.

Als De Gea daadwerkelijk naar Madrid verhuist, wat betekent dat dan voor Jasper Cillessen? De doelman van Ajax wordt al weken genoemd als mogelijk vervanger van de Spanjaard.

16.25 uur: Excelsior pikt Elbers op in Helmond
Stanley Elbers volgt Jordan Botaka op bij Excelsior. De 23-jarige buitenspeler komt over van Helmond Sport en tekent een driejarig contract bij de Kralingers. Botaka vervolgt zijn loopbaan bij Leeds United.

Lees hier meer.

16.14 uur: Ingolstadt haalt Duits jeugdinternational
FC Ingolstadt 04 heeft zich verzekerd van de diensten van middenvelder Maurice Multhaup. De Duitse jeugdinternational (18) komt over van Schalke 04 en tekent voor drie jaar bij de promovendus in de Bundesliga.

15.59 uur: Cissé naar de Ligue 2
Sekou Cissé heeft in Frankrijk een nieuwe club gevonden. De dertigjarige spits uit Ivoorkust, die in Nederland voor Roda JC en Feyenoord speelde, gaat aan de slag bij Sochaux. De club uit de Ligue 2 neemt Cissé over van RC Genk.

15.50 uur: geen verrassingen bij ADO
Op de slotdag van de transfermarkt wordt er in Den Haag weinig meer verwacht:

15.46 uur: Robert Beric naar Saint-Étienne
Robert Beric laat Rapid Wien achter zich en gaat zijn carrière vervolgen bij Saint-Étienne. De 24-jarige Sloveense spits, die een jaar geleden naar de Oostenrijkse hoofdstad verhuisde, gaat de komende seizoenen zijn kunsten vertonen in Ligue 1. Beric scoorde tegen Ajax in de voorronde van de Champions League twee keer.

Lees hier meer over de transfer.

15.37 uur: SC Paderborn 07 strikt Kirch
Oliver Kirch vervolgt zijn loopbaan bij SC Paderborn 07. De 33-jarige middenvelder, die ook als rechtsback uit de voeten kan, komt over van Borussia Dortmund. Kirch speelde daar drie jaar en tekende nu een verbintenis voor twee seizoenen bij de club uit de Tweede Bundesliga.

15.20 uur: Juventus nadert akkoord over Hernanes
Het lijkt er volgens Sky Italia sterk op dat Juventus zich spoedig gaat versterken met middenvelder Hernanes van Internazionale. De dertigjarige Braziliaan speelde vorig seizoen 26 wedstrijden, waarin hij vijf doelpunten maakte. Ook in de eerste twee wedstrijden van het huidige seizoen kwam hij in actie: in totaal speelde hij als invaller 49 minuten mee.

15.01 uur: Roda stuurt Cicilia naar RKC
RKC Waalwijk heeft Rigino Cicilia op huurbasis overgenomen van Roda JC Kerkrade. De twintigjarige spits speelde zondag nog 28 minuten mee tijdens de 1-0 overwinning op bezoek bij AZ.

14.59 uur: Brama keert terug bij PEC Zwolle
Afgelopen seizoen kwam Wout Brama nog tot 25 officiële wedstrijden namens PEC Zwolle, maar de 29-jarige middenvelder vertrok transfervrij. Nu heeft Brama alsnog een contract voor twee jaar, met een optie voor een extra seizoen, getekend.

14.38 uur: Ben Moussa naar Jupiler League-koploper
FC Volendam heeft Hilal Ben Moussa op amateurbasis gestrikt. De 22-jarige middenvelder zat zonder club na zijn transfervrije vertrek bij FC Groningen. In mei was Ben Moussa nog op proef bij SC Cambuur.

14.27 uur: Schalke 04 rondt komst Højbjerg af
Pierre-Emile Højbjerg en Schalke 04 hebben hun tijdelijke samenwerking bezegeld. De twintigjarige Deense middenvelder wordt gehuurd van Bayern München. Ook Bayer Leverkusen had belangstelling, maar legde het af tegen Schalke.

14.05 uur: Raúl García naar Bilbao
Gisteren aangekondigd, zojuist afgerond: Raúl García van Atlético Madrid naar Athletic de Bilbao. Lees hier meer.

13.45 uur: ook Lindegaard op weg naar West Bromwich Albion
West Bromwich Albion lijkt na Jonny Evans ook Anders Lindegaard van Manchester United over te nemen. Volgens Sky Sports staat de Deense doelman op het punt een medische keuring te ondergaan bij de club van manager Tony Pulis.

13.32 uur: concurrentie voor Van Wolfswinkel
Diemeurci Mbokani is op weg van Dinamo Kiev naar Norwich City. Met andere woorden: er is concurrentie onderweg voor Ricky van Wolfswinkel, die nu al nauwelijks aan bod komt. Aangezien de Engelsen acht miljoen lijken te gaan betalen voor de Congolees zal de Nederlandse spits een plekje in de pikorde dalen.

13.30 uur: toch geen terugkeer Boussoufa
Mbark Boussoufa gaat niet van Lokomotiv Moskou terug naar Anderlecht. Het tweetje van Anderlecht laat weinig aan duidelijkheid te wensen over.

13.15 uur: Lazio dicht bij komst van Matri
Alessandro Matri lijkt op weg naar Lazio. De 31-jarige spits staat nu nog onder contract bij AC Milan, maar door de komst van Luiz Adriano en Carlos Bacca kan hij daar dit seizoen niet op veel speeltijd rekenen. Matri speelde sinds januari op huurbasis voor Juventus.

13.08 uur: Praet in beeld bij Schalke 04
Anderlecht vreest een vertrek van Dennis Praet, die bij Schalke 04 in beeld is als opvolger van de naar VfL Wolfsburg vertrokken Julian Draxler. Overigens hoopt ook Bologna nog op de komst van de 21-jarige spelmaker.

13.00 uur: Martial stapje dichter bij Man Utd
De Franse voetbalbond heeft alvast toestemming verleend aan een transfer van Anthony Martial naar Manchester United. Het Franse megatalent heeft de training van de Franse ploeg verlaten… Vanochtend maakten we al melding van de mogelijke klapper die manager Louis van Gaal nog gaat maken: Martial kostte toen nog ruim vijftig miljoen euro. Nu wordt alweer gesproken over tachtig miljoen euro. Gaat United echt zoveel betalen? Lees hier meer.

12.55 uur: Nederlands overzicht
De deadline nadert, maar in Nederland is het vooralsnog rustig. Bekijk hier nog eens wat de clubs eerder al verhandelden.

12.53 uur: mooie naam op komst bij Chelsea
Chelsea is dit seizoen de slechtst startende Engelse landskampioen van de laatste twintig jaar, mede dankzij een haperende verdediging. Omdat de komst van Everton-verdediger John Stones niet haalbaar lijkt, richten de Londenaren de pijlen nu op Papy Djilobodji. De 26-jarige Senegalees speelt nu nog voor FC Nantes, maar wordt volgens Franse media nu medisch gekeurd op Stamford Bridge. Nantes heeft het akkoord al bevestigd aan France Football.

12.52 uur: supertalent AC Milan verhuurd?
AC Milan heeft wonderkind Hachim Mastour onder contract staan, maar hij hoeft dit seizoen niet op veel speeltijd te rekenen. AS weet te melden dat de zeventienjarige Marokkaanse international nu wordt verhuurd aan Málaga. De werkgever van Adnane Tighadouini en Nordin Amrabat zou bovendien een optie tot koop hebben bedongen.

12.50 uur: Eder lijkt transfer te kunnen vergeten
Sampdoria-voorzitter Massimo Ferrero heeft soepeltjes laten weten weinig te voelen voor een vertrek van Eder naar Internazionale. 'Als ik hem verkoop moeten jullie me maar naar het gekkenhuis brengen', zo luidde zijn weinig soepele uitleg. Ferrero voegde ook nog maar eens toe dat Roberto Soriano nogal gewild is. 'AC Milan, Napoli en Juventus; ze willen hem allemaal hebben.' Overigens maakt Ferrero ook daar een grapje. 'Als je vrouw je wil verlaten, dan houd je haar toch niet tegen.'

12.32 uur: Ranocchia wijst Southampton af
In Italië gaat het gerucht dat Andrea Ranocchia nee heeft gezegd tegen een transfer naar  het Southampton van Ronald Koeman. De centrale verdediger mag vertrekken bij Internazionale, maar een transfer blijft vooralsnog uit. Een ruil met AS Roma-aanvaller Adem Ljajic zou tot de mogelijkheden behoren. Die deal zou nog rond kunnen komen.

12.32uur: spitsencarrousel in Engeland
In Engeland staat een kwartet spitsen op het punt van club te verwisselen. Als we The Telegraph mogen geloven heeft Tottenham Hotspur nog steeds interesse om Saido Berahino voor bijna 35 miljoen euro over te nemen van West Bromwich Albion. Als dat zijn spits kwijtraakt, klopt het aan bij Queens Park Rangers voor Matt Phillips en Charlie Austin. West Ham United heeft ondertussen volgens Sky Sports een akkoord met Hull City over de Kroatische stormram Nikica Jelavic.

12.25 uur: Chalobah naar Napoli
Niet alleen Vitesse, maar ook Napoli heeft een connectie met Chelsea. De Italianen huren Nathan Chalobah tot het einde van het seizoen van de Londenaren. De twintigjarige middenvelder maakte eerder indruk tijdens huurperiodes bij Watford en Nottingham Forest. Ook werd hij uitgeleend aan Middlesbrough, Burnley en Reading.

12.24 uur: Januzaj toch nog weg bij Man Utd?
Adnan Januzaj hoeft onder Louis van Gaal niet te rekenen op al te veel speeltijd, en dus wil Manchester United hem verhuren. Volgens het Engelse Sky Sports zijn The Red Devils nu in gesprek met Borussia Dortmund om een huurdeal af te ronden. Ook Everton, Tottenham Hotspur, Olympique Marseille en Valencia zouden interesse hebben.

12.23 uur: Nasri in beeld bij Juve
Juventus is dramatisch aan het seizoen begonnen, staat op nul punten uit twee duels, en wil derhalve de selectie versterken. Daarbij richt het de pijlen op Manchester City-middenvelder Samir Nasri. Door de komst van Kevin De Bruyne is hij weer een plaatsje gedaald in de pikorde in het Etihad Stadium. Wordt De Oude Dame zijn uitvlucht?

12.20 uur: Bizarre bedragen
De bedragen die tegenwoordig worden neergeteld op de transfermarkt worden steeds gekker, met de 75 miljoen euro voor Kevin De Bruyne als nieuwe uitschieter. Een overzicht.

12.15 uur: Fiorentina heeft Blaszczykowski bijna binnen
Jakub Blaszczykowski staat op het punt Borussia Dortmund achter zich te laten voor een avontuur bij Fiorentina. De 29-jarige Pool heeft volgens Sky Sports zijn medische keuring al achter de rug.

12.10 uur: nieuwe spits voor Dijkhuizen
Het Brentford FC (Championship) van manager Marinus Dijkhuizen heeft tot het einde van het seizoen de beschikking over Marco Djuricin (22). De tweevoudig Oostenrijks international komt op huurbasis over van Red Bull Salzburg.

11.32 uur: Celtic ruim in de verdedigers
Alles lijkt te wijzen op een vertrek van Virgil van Dijk bij Celtic. De Schotse topclub legde eerder Tyler Blackett al vast en is nu dicht bij het presenteren van een volgende defensieve aanwinst. De 21-jarige Kroaat Jozo Simunovic gaat overkomen van Dinamo Zagreb. Volgens Sky Sports  is zeven miljoen euro voldoende om zijn nog vijf jaar doorlopende contract af te kopen.

11.20 uur: Roda huurt Boakye
Roda JC heeft een nieuwe aanvaller. De Ghanees Richmond Boakye wordt gehuurd van Atalanta Bergamo. 'Dankzij de inspanningen en het netwerk van Ton Caanen heeft Roda JC, na De Silva, nu ook Richmond Boakye vastgelegd. Boakye is een sterke aanvaller met ervaring in de Serie A en de Primera División. Vanzelfsprekend zijn wij erg blij dat hij onze aanvalslinie komt versterken. Met Richmond in de gelederen hebben we meer mogelijkheden voorin', vertelt algemeen directeur Wim Collard over de voormalige aanvaller van Genoa, Sassuolo, Juventus en Elche. Lees hier meer.

11.18 uur: De Guzman
Volgens Gianluca Di Marzio van Sky Italia is de tranfser van Jonathan De Guzman naar AFC Bournemouth nu echt rond. Nu is het alleen wachten op de bevestiging van Napoli of de Engelse club.

11.11 uur: FC Utrecht verhuurt Cortie en Markiet
Yannick Cortie (22) en Gévero Markiet (24) zijn door FC Utrecht verhuurd aan Helmond Sport. De twee verdedigers mogen in de Jupiler League extra ervaring opdoen. 'Yannick en Gévero hebben baat bij het spelen van wedstrijden', aldus technisch manager/trainer Erik ten Hag van FC Utrecht. 'De kans op speelminuten in het eerste elftal was voor die jongens in Utrecht een stuk kleiner dan in Helmond. In de Jupiler League kunnen zij ervaring opdoen op een goed niveau. Dat draagt bij aan hun ontwikkeling.' Utrecht verhuurde onlangs ook aanvaller Gyrano Kerk al aan Helmond Sport. Lees hier meer.

11.06 uur: overgang Vainqueur bevestigd
William Vainqueur is de nieuwe aanwinst van AS Roma, zo bevestigt zijn werkgever Dinamo Moskou. De middenvelder is deels gehaald om in te spelen op de lange afwezigheid van Kevin Strootman. Lees hier meer.

10.58 uur: Chelsea in afwachting
Het slecht aan het seizoen gestarte Chelsea lijkt naast een verdedigende versterking te grijpen. Waar eerder deze zomer al bleek dat de aanhoudende pogingen om John Stones van Everton over nemen op niets zouden uitdraaien, klonk er ook vanuit PSG een veto. Marquinhos mag niet weg bij PSG. Oftewel: José Mourinho en John Terry zijn op elkaar aangewezen.

10.35 uur: Fortuna trekt Moro aan
Fortuna Sittard heeft Soufian Moro gepresenteerd als aanwinst. De 22-jarige aanvaller gaat dit seizoen op amateurbasis voor de groen-gele formatie spelen. Moro kwam vorig seizoen uit voor PEC Zwolle en speelde daarvoor bij (Jong) FC Utrecht. Een jaar geleden scoorde hij namens de Zwollenaren nog van eigen helft tegen zijn oude club, zijn enige Eredivisiegoal tot dusver. Moro was transfervrij.

10.15 uur: Schalke heeft akkoord met Kostic
Door het naderende vertrek van Julian Draxler naar VfL Wolfsburg is Schalke 04 druk bezig met het aantrekken van Filip Kostic. Volgens Kicker heeft de club van Klaas-Jan Huntelaar met de ex-speler van FC Groningen al overeenstemming bereikt, maar werkt VfB Suttgart niet mee. Die Schwaben willen dertig miljoen euro, Schalke gaat tot nu toe niet verder dan vijftien miljoen. Ondertussen zou Sidney Sam Schalke kunnen verruilen voor Eintracht Frankfurt, de werkgever van Luc Castaignos.

09.55 uur: Juventus gaat Lemina huren
Mario Lemina staat op het punt zijn huurdeal af te ronden. De middenvelder van Olympique Marseille ondergaat momenteel zijn medische keuring bij Juventus, meldt de Italiaanse club. In de deal is een optie tot koop van tien miljoen euro opgenomen.

09.53 uur: tegenvaller voor HSV?
Newcastle United wil volgens de Hamburger Morgenpost op de valreep nog een spits toevoegen aan de selectie. Het doelwit: Pierre-Michel Lasogga van HSV. Tien miljoen euro zou voldoende moeten zijn om de 23-jarige Duitser los te weken. Lasogga heeft nog een contract tot medio 2019.

09.48 uur: Van der Wiel op weg
Gregory van der Wiel twittert dat hij op weg is naar Oranje. De PSG-verdediger speelde dit seizoen nog geen minuut in de Ligue 1. Blijft hij bij PSG of zit er nog een verrassing in? Voorlopig lijkt de voormalige Ajacied bezig met Oranje.

09.40 uur: Fonte steunt Koeman
De Portugese Southampton-verdediger José Fonte steunt manager Ronald Koeman. Als het aan de 31-jarige verdediger ligt, is het duidelijk. 'Wij moeten helemaal niemand laten gaan!', vertelt hij in de Daily Echo.

09.35 uur: Lamela gewild
Erik Lamela werd deze transferzomer al genoemd bij Internazionale, Juventus en AS Roma. Volgens Calciomercato is hij ook in beeld bij Olympique Marseille. Het zou dan gaan om een huurovereenkomst.

09.30 uur: Lyon neemt Darder over van Málaga
Sergi Darder verruilt Málaga voor Olympique Lyon. Met de transfer van de Spaanse middenvelder is twaalf miljoen euro gemoeid. De 21-jarige jeugdinternational tekent een vijfjarige verbintenis bij Lyon. De controleur kwam bij Málaga tot 67 officiële optredens na zijn overstap van Espanyol, waar hij na het seizoen 2011/12 transfervrije vertrok. Lees hier meer.

08.52 uur: Engeland telt af
Waar in Nederland de transferdeadline vannacht verstrijkt, gaan ze in Engeland nog een dagje door. Omdat maandag een nationale feestdag is, mogen de Engelse clubs nog tot dinsdag handelen. Desondanks zijn de collega’s van de BBC al volop bezig met de laatste transfers die wel of niet zullen plaatsvinden. Hier hebben ze tien mogelijke deals op een rijtje gezet en hun oordeel erover gegeven.

08.20 uur: D-Day De Gea in Spanje
Hier spreken we van Transfer Deadline Dag, in Spanje is het David de Gea Día D. Gaat Louis van Gaal zijn keeper, die al weken niet meer speelt vanwege de transferperikelen, nog verliezen aan Real Madrid?

07.54: Song naar Spurs?
Alex Song is deze transferperiode al menig keer hoofdrolspeler geweest in een transfergerucht. Dit keer zou hij volgens de Britse kranten op weg zijn naar Tottenham Hotspur. De Barcelona-middenvelder werd eerder genoemd bij West Ham United, AC Milan en Juventus. Maar omdat de komst van Victor Wanyama door een veto van Southampton-manager Ronald Koeman wel eens moeilijk zou kunnen worden, zou de Londense grootmacht vast een volgend lijntje hebben uitgegooid.

Overigens meldt Calcio Mercato  dat ook Axel Witsel in beeld is. De middenvelder van Zenit Sint-Petersburg leek eerder deze zomer op weg naar AC Milan, maar vice-voorzitter Adriano Galliani heeft laten weten dat zijn komst zo goed als van de baan is. Dat heeft met het prijskaartje van de Belg te maken. Hij moet immers minimaal 26 miljoen euro kosten.  

07.45 uur: klassiekertje Van Gaal
Louis van Gaal wordt de transferperikelen ook wel eens beu. Na de verliespartij bij Swansea City (2-1) vraagt hij aan een journalist, die over een mogelijk vertrek van David De Gea bij Manchester United begint: 'Denk je dat je slimmer bent?' (vanaf 1.10)

07.35 uur: Cillessen veelbesproken
Hoewel de Engelse tabloids over elkaar heen vallen om Jasper Cillessen van Ajax naar Manchester United te schrijven, liet de doelman zelf na het duel met ADO Den Haag (4-0) nog weten van niets te weten. Al bestaat dus nog altijd de kans dat een last-minute-transfer het humeur van trainer Frank de Boer flink zal verpesten.

07.29 uur: versterking voor Dick Advocaat?
Hij heeft al diverse keren laten doorschemeren dat zijn ploeg nog wel wat versterking kan gebruiken. Krijgt Dick Advocaat ook zijn zin? De Daily Mail  meldt dat Fabio Borini in beeld is bij Sunderland. De Italiaanse spits van Liverpool, waar hij nog vastligt tot medio 2017, kwam in het seizoen 2013/14 op huurbasis al een seizoen in actie voor Sunderland. Tussen de clubs zou reeds een akkoord zijn over een transfersom van ruim tien miljoen euro. Nu is het de vraag of Borini zelf wel oren heeft naar een samenwerking met Advocaat. Overigens is ook Adrián Ramos van Borussia Dortmund nog in beeld. Dat zou wel eens nodig kunnen zijn, want ook Internazionale volgt Borini. Al richten de Nerazzurri eerst nog hun pijlen op Eder van Sampdoria.

06.55 uur: Schaken hoopt op ADO-gif
Of de Chinese eigenaar Hui Wang nog de portemonnee trekt, moet blijken. Maar als het aan Ruben Schaken ligt, krijgt ADO Den Haag nog een impuls. De aanvaller pleit voor versterking van het middenveld. 'Met alle respect voor de gasten die er nu lopen, zij doen het prima, maar we hebben daar meer gif nodig', stelt hij in het AD. 'Daar heb je een paar klootzakken nodig. Aanjagers, zoals Gudelj en Clasie', zo besluit hij.

06.30 uur: Transferoverzichten
Gedurende de voorbije maanden zijn alle compleet afgeronde Eredivisie-transfers op een rijtje gezet. Bekijk hier de overzichten per club.

06.28 uur: Vossen naar Club Brugge
Ruud Vormer en Stefano Denswil hebben bij Club Brugge een nieuwe ploeggenoot. Jelle Vossen, voormalig doelpuntenmaker van RC Genk, stapt over naar de blauw-zwarten. Bij de Belgische club kan Vossen gezien worden als vervanger van Tom De Sutter. De overgang is overigens verrassend. Begin vorige maand tekende Vossen nog een contract bij Burnley. Overigens lieten beide partijen er nu geen gras over groeien: Vossen tekende voor vijf jaar. Club  kondigde ook de komst van Leonardo Pereira, een 24-jarige aanvaller die overkomt van Palmeiras, en Mikel Agu aan. Laatstgenoemde wordt voor dit seizoen gehuurd van FC Porto. Lees hier meer over de overgang van Vossen.

06.25 uur: belangstelling voor Serero
Ajax-trainer Frank de Boer liet al weten dat hij hem liever niet wil laten gaan nu Lucas Andersen al is verhuurd aan Willem II, maar er is de nodige belangstelling voor Thulani Serero. De Zuid-Afrikaanse middenvelder kan rekenen op concrete belangstelling van AA Gent, PAOK Saloniki en Besiktas, schrijft De Telegraaf maandag. Overigens zou de middenvelder zelf ondanks zijn vertroebelde perspectief op speeltijd niet per se willen vertrekken. Dat geldt wel voor Nicolai Boilesen en Lerin Duarte, van wie al langer bekend is dat zij niet meer aan bod zullen komen in Amsterdam.

06.20 uur: vuurwerk voor Van Gaal?
Omdat Javier Hernández op weg lijkt naar Bayer Leverkusen, zou het best wel eens kunnen dat Manchester United nog een nieuwe aanvaller naar Old Trafford gaat halen. Volgens Franse bronnen gaat manager Louis van Gaal daarbij zijn pijlen richten op het Franse supertalent Anthony Martial. De negentienjarige aanvaller van AS Monaco is al het nodige geld waard: het bod van United zou ruim vijftig miljoen euro bedragen. Martial ligt nog tot medio 2019 vast in het prinsdom.

06.15 uur: niet overal sluit de transferwindow
Hoewel in de meeste landen vandaag de laatste handeldag  is, wordt er bijvoorbeeld in Engeland nog een dagje extra de tijd genomen omdat daar de banken vandaag dicht zijn. Bekijk hier een overzicht van de verschillende deadlines.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.