De zoete wraak van Cerny tegen De Graafschap

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld. Tijdens de tiende speelronde waren Vaclav Cerny, Teije ten Den en Junior Torunarigha de uiblinkers.

De zoete wraak van Cerny tegen De Graafschap

De wraak van Vaclav Cerny was zoet. De buitenspeler van Jong Ajax was bij alle Amsterdamse goals tegen De Graafschap betrokken. Teije ten Den (Helmond Sport) en Junior Torunarigha (Fortuna Sittard) kregen net als Cerny een acht voor hun optreden op speeldag tien.

Topdrie van de week

Vaclav Cerny (Jong Ajax)               8
Twee goals en twee assists en een publiekwissel op zijn negentiende verjaardag. Het was de dag van Vaclav Cerny bij Jong Ajax. En dat uitgerekend tegen De Graafschap, de ploeg waartegen hij op de slotdag van het vorige seizoen verzuimd te scoren. Hij had Ajax de titel kunnen bezorgen, maar liet dat na. De Tsjech moet nu Peter Bosz overtuigen dat hij een nieuwe kans in de hoofdmacht verdient. Met zijn optredens in Jong Ajax maakt hij in ieder geval indruk.

Teije ten Den (Helmond Sport)    8
Vlak voor de transferdeadline voegde Helmond Sport nog een broodnodige aanvaller aan de selectie toe. Teije ten Den was met zijn 1 meter en 91 centimeter de ideale oplossing voor de offensieve problemen. Hij kwam op huurbasis van Go Ahead Eagles. In Deventer brak hij niet door, eerder was hij al uitgeleend aan FC Oss. In Helmond vindt hij langzaamaan zijn draai. De 23-jarige spits moet er dit seizoen zijn toekomst veiligstellen, want zijn contract bij Go Ahead loopt in de zomer van 2017 af.

Junior Torunarigha (Fortuna Sittard)         8
Een volslagen onbekende Duitse Nigeriaan in Limburgse dienst. De fysiek sterke spits speelde ooit in de jeugd bij Hertha BSC, waar zijn broertje Jordan momenteel nog actief is. Torunarigha heeft het in zich een heuse publiekslieveling te worden in Sittard. In de derby tegen VVV-Venlo leverde hij als invaller een geweldige assist af en was hij de beste man op het veld. Een basisplaats lonkt voor de al 26-jarige aanvaller. Knap gescout van trainer Ben van Dael.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.