De Zeeuw zet punt achter carrière: 'Ik ben nu echt gestopt'

Reacties

Demy de Zeeuw (33) is officieel gestopt als profvoetballer. De oud-middenvelder speelde in mei 2015 voor het laatst een wedstrijd. Toen degradeerde hij met NAC Breda uit de Eredivisie na het 1-2 verlies na verlenging in de play-offs tegen Roda JC Kerkrade.

De Zeeuw zet punt achter carrière: 'Ik ben nu echt gestopt'

'Ik ben nu wel ex-voetballer. Die keuze kan ik inmiddels bevestigen', vertelt de oud-speler van onder andere Ajax en AZ aan 7 Ditches TV. Hij richt zich nu op het zakenleven. De Zeeuw opent binnenkort in Amsterdam de eerste winkel van zijn lifestylemerk Balr.

Een transfer naar de Verenigde Staten was lang een droom van De Zeeuw, maar dat zit er nu niet meer in. 'Ik zou het nog graag willen, maar ik heb er de tijd niet voor. Zo fit ben ik ook niet meer. Ik denk dat ik nu moet zeggen dat ik echt gestopt ben.'

Over zijn hoogtepunt heeft De Zeeuw dubbele gevoelens. 'De halve finale van het WK tegen Uruguay was het hoogtepunt, maar ik heb daar ook een hele nare ervaring gehad met die schop (van Martin Cáceres, red.) in mijn gezicht. Daar heb ik veel last van gehad. De dertigste landstitel met Ajax was ook een hoogtepunt.'

De Zeeuw speelde in zijn loopbaan in totaal 330 officiële duels. Via Go Ahead Eagles en AZ werkte hij zich omhoog naar Ajax en later Spartak Moskou. Na een mislukt avontuur bij Anderlecht eindigde zijn carrière bij NAC. De Zeeuw kwam 27 keer uit voor het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.