De Zeeuw: 'Tweede plaats in de groep kan zeker'

Ajax versloeg dinsdagavond Auxerre met een miniem verschil: 2-1. De Amsterdammers maakten het onnodig spannend, maar trokken wel aan het langste eind. Demy de Zeeuw was een van de uitblinkers aan de zijde van de thuisploeg.

'We hebben na de rode kaart van André Ooijer karakter getoond', vertelt de middenvelder die in de Arena de score opende aan De Telegraaf. Ooijer haalde tien minuten na rust de doorgebroken aanvaller Dennis Oliech neer bij een 2-0 stand en moest voortijdig naar de kant met een rode kaart. Uiteindelijk bleef de thuisploeg met hangen en wurgen overeind.

De Zeeuw benadrukte het belang van de zege. 'De laatste weken waren we niet echt in goede doen. Deze overwinning is belangrijk. Uit tegen deze ploeg zijn er ook mogelijkheden voor ons. We hebben nu vier punten, zij nul. Voor hen wordt het nog moeilijk vier punten te halen.'

De Zeeuw is eveneens positief over het behalen van de tweede plaats in de Champions League-groep, waar Real Madrid met negen uit drie soeverein aan de leiding gaat. 'Als Real Madrid twee keer van AC Milan wint, kan dat zeker. Bovendien hebben wij uit tegen Auxerre zeker ook mogelijkheden.'

Ooijer was tien minuten na rust indirect verantwoordelijk voor een tegendoelpunt. De verdediger voorkwam een doelpunt door Oliech naar beneden te trekken. Des te zuurder voor de Ajacied was dat de toegekende vrije trap werd benut door Valter Birsa en dat Auxerre door de aansluitingstreffer en de overtalsituatie weer hoop kreeg.

'Ja, dat gebeurt. Hij was een beetje uit balans. Ik weet dat Maarten Stekelenburg hartstikke goed is. Ik wilde die jongen ook niet vloeren, maar een beetje uit balans brengen. Ik wilde Maarten een klein beetje helpen maar krijg de rode kaart. Dan is het vreselijk als ze dan ook nog uit die vrije trap scoren. Had ik hem maar laten lopen, denk je dan. Gelukkig hebben we gewonnen. Dat is het belangrijkste', aldus Ooijer.