'De wereldkampioen verslaan is een sensationele prestatie'

Reacties

Martin O'Neill is trots op zijn team na de 'sensationele' thuiszege op Duitsland (1-0). De bondscoach van Ierland is blij dat de play-offs bereikt zijn, maar hoopt stiekem op meer.

'De wereldkampioen verslaan is een sensationele prestatie'

'De spelers hebben het fantastisch gedaan', reageerde O'Neill na de wedstrijd. 'De wereldkampioen verslaan is een sensationele prestatie. We toonden moed en lef. Natuurlijk stonden we veel onder druk, maar dat was te verwachten. We zijn nu verzekerd van de play-offs en kunnen ons zondag zelfs definitief plaatsen tegen Polen.'

Ierland en Polen hebben allebei achttien punten uit negen duels, één minder dan koploper Duitsland. Mocht de wereldkampioen zondag op eigen veld onderuitgaan tegen Georgië, dan hebben de Ieren en Polen vanwege het betere onderlinge resultaat aan een gelijkspel genoeg om zich rechtstreeks te plaatsen voor het EK.

Bij een Duitse zege of gelijkspel moet Ierland of Polen via de play-offs een EK-ticket zien te bemachtigen. Aangezien de onderlinge confrontatie in Dublin eindigde in 1-1, hebben de Ieren aan een doelpuntrijk gelijkspel (2-2 of hoger) genoeg boven de Polen te eindigen. Bij 1-1 eindigt Ierland op basis van het doelsaldo onder Polen.

Mats Hummels, verdediger van Duitsland, prees na afloop de effectiviteit van Ierland. 'Dit soort dingen kunnen gebeuren tegen een team als Ierland. We hadden veel balbezit en ook wat mogelijkheden, maar zij scoren uit de enige kans die ze krijgen. Nu is het nog spannend. Maar we moeten dominant zijn tegen Georgië en ons niet laten verrassen.'

De laatste speelronde in Groep D van de EK-kwalificatie begint zondag om 20.45 uur. Duitsland krijgt in Leipzig bezoek van Georgië, terwijl Polen en Ierland het in Warschau tegen elkaar opnemen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.