De wedstrijd die er niet toe deed: Beerschot als kampioen naar hoogste niveau

Reacties

Beerschot keert met een prijs op zak terug naar het hoogste niveau van België. Zondagavond werd opnieuw afgerekend met OH Leuven, waardoor de in 2013 nog failliet verklaarde club kampioen werd in 1B. Het was een bijzonder treffen, omdat de kans groot is dat deze wedstrijd eigenlijk nergens om ging. Beide teams zijn namelijk officieus al gepromoveerd.

De wedstrijd die er niet toe deed: Beerschot als kampioen naar hoogste niveau
© Pro Shots
OH Leuven
OH Leuven
1 - 4
Beerschot
Beerschot

Als alles op 'normale' wijze verloopt, was deze wedstrijd dus helemaal niet nodig geweest. Maar normaal in België is niet het makkelijkste te omschrijven. Als gevolg van de coronacrisis besloot de competitie-organisatie vorig seizoen de stekker uit het seizoen te trekken, nadat er 29 van de dertig speelrondes in de reguliere competitie waren afgewerkt. De titel ging naar Club Brugge en de rode lantaarn naar Waasland-Beveren, hoewel de club formeel nog niet was gedegradeerd.

Waasland-Beveren spande met succes een zaak aan bij de rechter en die stelde de club in het gelijk. Daardoor moest de competitieorganisatie opeens op zoek naar een oplossing, die werd gevonden tijdens een algemene vergadering van bestuurders. Het komende seizoen van de Jupiler Pro League begint met achttien clubs, in plaats van de gebruikelijke zestien. Waasland-Beveren blijft in de competitie én zowel Leuven als Beerschot promoveert rechtstreeks. Dit plan is nog niet officieel naar buiten gebracht en dus houden Belgische media nog maar een slag om de arm.

Om verder juridisch gesteggel te voorkomen werd de tweede wedstrijd tussen Leuven en Beerschot alsnog afgewerkt. Mocht het huidige plan voor de Pro League niet doorgaan, kan de uiteindelijke winnaar van de tweestrijd immers op sportieve gronden promotie naar het hoogste niveau claimen.

Die winnaar werd dus Beerschot. Bijna 150 dagen na de heenwedstrijd, die Beerschot met 1-0 won, volgde de return deze zondag. Bijzonder genoeg kon Beerschot in dezelfde formatie starten als bijna een half jaar geleden, wat betekende dat Tarik Tissoudali weer een basisplaats had. De ex-speler van Telstar, SC Cambuur, VVV-Venlo en De Graafschap besliste op 8 maart het eerste duel met Leuven door als enige te scoren, ook zondag was hij trefzeker.

De aanvaller tikte enkele minuten in de tweede helft de 0-2 binnen, in de eerste helft was Beerschot op voorsprong gekomen na een eigen doelpunt van Kenneth Schuermans. Tien minuten na de goal van Tissoudali maakte Beerschot aan alle onzekerheid een einde, via Marius Noubissi werd het ook nog 0-3. In de slotfase viel ook nog de vierde goal voor Beerschot, Euloge Fessou scoorde. De tegentreffer daarvoor van Jérémy Perbet tien minuten voor tijd was slechts voor de statistieken belangrijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.