De Vrij verlaat Feyenoord voor avontuur bij Lazio

Reacties

Feyenoord en Lazio hebben een akkoord bereikt over de transfer van Stefan de Vrij, die in de Italiaanse hoofdstad een contract tot medio 2019 zal ondertekenen. De verdediger brengt 7,5 miljoen euro op.

De Vrij verlaat Feyenoord voor avontuur bij Lazio

Daarmee raakt Feyenoord deze transferperiode al zijn vierde basisspeler kwijt, maar in totaal incasseerden de Rotterdammers zo'n 32 miljoen euro. Daryl Janmaat (Newcastle United, 7 miljoen), Bruno Martins Indi (FC Porto, 7,7 miljoen) en Graziano Pellè (Southampton, 10 miljoen) gingen De Vrij voor.

Al geruime tijd was Lazio geïnteresseerd in De Vrij, die nog een verbintenis had tot de zomer van 2015. De Romeinen hoopten al voor het WK een akkoord te bereiken met Feyenoord, maar dat lukte niet. In Brazilië speelde De Vrij, die met Nederland als derde eindigde, een uitstekend toernooi en de verdediger werd ook in verband gebracht met Manchester United. Maar uiteindelijk is het toch Lazio geworden.

Bij de Italiaanse club is De Vrij pas de derde Nederlander. Aron Winter (periode 1992-96) en Jaap Stam (2001-04) gingen de 22-jarige verdediger voor. Bij stadgenoot én aartsrivaal AS Roma staan met Urby Emanuelson en Kevin Strootman twee landgenoten onder contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.