De Vrij twijfelgeval voor duel met Bulgarije

Reacties

Stefan de Vrij is mogelijk niet fit genoeg om zaterdagavond in actie te komen voor Oranje in het WK-kwalificatieduel met Bulgarije. De verdediger heeft nog te veel last van een scheenbeenblessure.

De Vrij twijfelgeval voor duel met Bulgarije

'Het is een zwelling die normaliter in een of twee dagen uitzakt. Nu zit er nog iets klem, waardoor hij zijn voet niet vrij kan bewegen. Het kan zomaar morgen verbeterd zijn, maar hij is een twijfelgeval', aldus bondscoach Danny Blind vrijdag op de persconferentie in Sofia.

De blessure van De Vrij komt bovenop de al bestaande defensieve problemen bij Oranje. Jeffrey Bruma en Virgil van Dijk zijn niet beschikbaar door blessures, waardoor Blind onder anderen Matthijs de Ligt (17) en Kenny Tete bij de groep haalde.

Het eventuele ontbreken van De Vrij, die vrijdagavond niet meetrainde, is een fikse aderlating voor Oranje. 'Stefan heeft stappen gemaakt op goed niveau in Italië en is na zijn blessure steeds sterker geworden en beter gaan spelen. Dus dit is niet heel handig voor mij', erkende Blind.

Debutant
Als de verdediger van Lazio niet kan meespelen, zal een debutant hem vervangen tegen Bulgarije: De Ligt of Wesley Hoedt. In het ideale plaatje speelt Blind centraal achterin met een links- en een rechtspoot. 'Dat komt ten goede aan de snelheid van de opbouw, maar nood breekt wetten.'

De nieuwe tegenslag op het blessurefront schaadt het vertrouwen van Blind in een goede afloop niet. 'Ik heb heel veel vertrouwen in deze wedstrijd. Dat gevoel heb ik al maanden. Het gekke is dat er maanden niks gebeurt qua blessures en nu opeens wel. Maar we hebben nog steeds voldoende kwaliteit in de ploeg.'

In tegenstelling tot de niet naar Sofia afgereisde Vincent Janssen is Kevin Strootman wel weer fit na een griepje, zo liet Blind weten. De bondscoach stelde tot slot nogmaals dat alleen een zege in Bulgarije volstaat in de jacht op een WK-ticket. 'Dat weten de jongens. Zo liggen de verhoudingen ook op papier, maar dat moet je wel waarmaken.'

Oranje begint zaterdag (20.45 uur) in Sofia tegen Bulgarije als nummer twee van Groep A aan de wedstrijd. Het gat met koploper Frankrijk bedraagt drie punten. Alleen de negen groepswinnaars plaatsen zich direct. De beste acht nummers twee gaan in de play-offs strijden om de andere WK-tickets.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.