De Vrij schuift ondanks remise op naar plek drie

Lazio kwam op bezoek bij Hellas Verona niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Desondanks maken de Biancocelesti een fraaie sprong op de ranglijst.

Lazio kwam in de slotfase van een verder vrij timide eerste helft aan de leiding. Senijad Lulic rondde van dichtbij af na een fout van Hellas-verdediger Vangelis Moras.

Na rust hadden de Romeinen het lastig. Stefan de Vrij worstelde met Luca Toni, maar zag tot zijn opluchting hoe de boomlange spits enkele goede mogelijkheden onbenut liet. In de 68ste minuut kantelde de wedstrijd. Luis Cavanda veroorzaakte een penalty vanwege het neerhalen van Juanito Gómez en kreeg zijn tweede gele kaart. Toni haalde vanaf elf meter de trekker over. Hellas ging daarna op jacht naar de zege, maar het dwong geen grote kansen meer af.

Ondanks het puntenverlies in Verona schuift Lazio op naar de derde plaats, met zestien punten na tien wedstrijden. AC Milan, Udinese en Sampdoria hebben ook zestien punten. Hellas staat met elf punten elfde.