De Vrij komt topvijf binnen met Lazio, Emanuelson onderuit

Stefan de Vrij heeft met Lazio in de uitwedstrijd tegen Udinese goede zaken gedaan. Dat geldt niet voor invaller Urby Emanuelson, die met Atalanta Bergamo onderuitging tegen Internazionale.

Udinese - Lazio 0-1
Stefan de Vrij heeft met Lazio een nipte overwinning geboekt op bezoek bij Udinese. Namens de Romeinen was Antonio Candreva verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd. De Italiaanse aanvaller bepaalde na ruim twintig minuten de eindstand vanaf elf meter.

De Vrij maakte de negentig minuten vol in Udine, terwijl Edson Braafheid het complete duel op de bank zat. De voormalige verdediger van onder meer FC Twente en Bayern München is hersteld van een knieblessure en zat voor het eerst sinds begin december vorig jaar weer bij de wedstrijdselectie van Lazio. De Romeinse ploeg klimt door de zege naar de vijfde plaats in de Serie A.

Atalanta Bergamo - Internazionale 1-4
Zonder Urby Emanuelson in de basis is Atalanta Bergamo kansloos onderuitgegaan in eigen huis tegen streekgenoot Internazionale. Al na twee minuten opende Xherdan Shaqiri de score uit een strafschop. Namens de thuisploeg zorgde Maximiliano Morález na een half uur voor de gelijkmaker, maar nog voor de rust schoot Fredy Guarín de bezoekers weer op voorsprong.

Diezelfde Guarín bracht na ruim een uur met een fraai geplaatst schot de marge op twee, terwijl Rodrigo Palacio tien minuten later de eindstand bepaalde op 1-4. Daar kon ook invaller Emanuelson niets aan veranderen. De voormalige linkspoot van onder meer Ajax, AC Milan en AS Roma kwam een kwartier voor tijd in de ploeg van Atalanta. Inter klimt na de zege in Bergamo naar de negende plaats, terwijl Atalanta nummer zestien is.

Overige uitslagen
Genoa - Hellas Verona 5-2
Torino - Cagliari 1-1

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}