De Vrij jaagt op Champions League, Emanuelson verliest

Lazio, met Stefan de Vrij in de basis, blijft na de zege bij Sassuolo in het spoor van de topdrie in de Serie A. Urby Emanuelson ging in eigen huis met Atalanta ten onder tegen Sampdoria.

Sassuolo - Lazio 0-3
Stefan de Vrij heeft met Lazio opnieuw goede zaken gedaan in de race om Champions League-voetbal. De Romeinen boekten op bezoek bij Sassuolo alweer de derde zege op rij in de Serie A. Namens Lazio opende Felipe Anderson op zeer fraaie wijze de score. De Braziliaan krulde de bal vlak voor de rust met uiterste precisie in de bovenhoek: 0-1.

In het Mapei Stadion maakte Lazio het zichzelf lange tijd onnodig lastig. Trainer Stefano Pioli - die Edson Braafheid de hele wedstrijd op de bank liet zitten - zag zijn ploeg meer dan genoeg kansen krijgen, en bovendien werd een doelpunt van Balde Diao Keita afgekeurd vanwege buitenspel. Pas na zeventig minuten besliste Lazio de wedstrijd. Invaller Miroslav Klose had slechts vijf minuten nodig om aan alle spanning een einde te maken: 0-2. Het slotakkoord was voor Marco Parolo, die in de 77ste minuut de eindstand bepaalde.

Nummer vier Lazio blijft daardoor in het spoor van Napoli, dat twee punten meer heeft met een wedstrijd minder. De derde plaats in de Italiaanse competitie levert een ticket op voor de voorronde in de Champions League. Sassuolo is na 25 speelronden terug te vinden op plaats twaalf.

Atalanta - Sampdoria 1-2
Urby Emanuelson wist opnieuw niet te winnen met Atalanta Bergamo. In eigen huis tegen Sampdoria verloor de voormalige speler van onder meer Ajax, AC Milan en AS Roma zijn derde competitieduel op rij. En dat terwijl de start veelbelovend was. Guglielmo Stendardo opende na een kwartier de score, maar na ruim een uur was het over en sluiten voor nummer zeventien Atalanta. Luís Muriel en Stefano Okaka Chuka bezorgden de bezoekers uiteindelijk de zege.