De Vrij: 'Ik denk dat Spanje ons gewoon goed ligt'

Stefan de Vrij zette het Nederlands elftal dinsdag op het goede spoor tegen Spanje, tegen wie de verdediger van Lazio altijd wel zou willen spelen. Met een rake kopbal opende hij in de dertiende minuut de score tijdens de vriendschappelijke interland in De Arena. Tijdens het WK scoorde De Vrij ook al tegen de regerend Europees kampioen.

'Het was een lekkere goal', reageerde De Vrij na de wedstrijd tegenover de NOS. 'Kort daarvoor was er een corner, waar ik net niet bijkwam. Maar die bal kwam aan de zijkant bij Wesley Sneijder terecht en iedereen kent zijn traptechniek. Hij legde hem heel mooi klaar en ik liep er tegenaan.'

'De voorzet was precies op maat, dat is lekker', vervolgde De Vrij. 'Natuurlijk moet je nog wel wat doen, maar de bal moet wel goed zijn. En wéér tegen Spanje. Van mij mogen we elke interland wel tegen Spanje spelen. In totaal heb ik nu drie keer gescoord, waarvan twee tegen Spanje.'

Zaterdag tegen Turkije (1-1) stelde Oranje nog zwaar teleur. 'Die wedstrijden kan je niet met elkaar vergelijken. Vandaag boekten we een heel goede overwinning op een topland. Ik denk dat we daarop verder kunnen bouwen. Wij hebben altijd geweten dat we het konden. Ook al kwam het er niet altijd uit, maar vandaag wel. Eerlijk gezegd had ik liever zaterdag van Turkije gewonnen dan nu van Spanje, maar het blijft mooi als je van zo'n topland wint.'

'Ik denk dat Spanje ons gewoon goed ligt', ging de verdediger verder. 'De eerste helft hebben we goed gespeeld en al heel snel kom je op een 2-0 voorsprong. Na rust hadden zij veel meer balbezit en werden ze wel gevaarlijk, maar heel veel kansen kregen ze niet. Dat is ook wel de verdienste van de organisatie. En ook van kenneth Vermeer, die goed heeft staan keepen en er wel wat uit heeft gehouden.'