De Vrij en Braafheid met Lazio geen partij voor Juventus

Juventus heeft de voorsprong op  AS Roma weer hersteld tot drie punten door Lazio, de stadgenoot van de Romeinse titelconcurrent, in de Italiaanse hoofdstad overtuigend opzij te zetten: 0-3. Stefan de Vrij en Edson Braafheid deden negentig minuten mee bij de thuisploeg, die door de nederlaag zesde staat.

Onder trainer Antonio Conte werd Juventus drie keer op rij kampioen in een 3-5-2-opstelling, maar dit seizoen zou zijn opvolger Massimiliano Allegri wel eens definitief kunnen breken met die traditie. Op bezoek bij Lazio ontbraken met Andrea Barzagli, Angelo Ogbonna, Patrice Evra, Martín Cáceres en Kwadwo Asamoah liefst vijf verdedigers, waardoor Allegri de landskampioen opnieuw in zijn geliefde 4-3-1-2-formatie liet spelen. De Oude Dame bewees net als tegen Parma (7-0) en Olympiakos (3-2) ook in dat systeem goed uit te voeten te kunnen.

Lazio had zich dankzij een sterke reeks van zes wedstrijden, waarin het slechts twee punten liet liggen, gemeld in de subtop van de Serie A. In het eigen Stadio Olimpico was de ploeg van Oranje-international De Vrij en linksback Braafheid echter geen partij voor de nummer één van Italië. De Vrij deed in de beginfase van zich spreken met een gevaarlijk moment voor het doel van Guinluigi Buffon en een uitstekende tackle op Carlos Tévez. Toen de Argentijn in de 25ste minuut bij een counter Paul Pogba in staat stelde te scoren, was het Romeinse verzet echter grotendeels gebroken.

De Vrij en Braafheid konden na rust ook niet voorkomen dat een fout van collega-verdediger Lorik Cana de negende goal van Tévez in tien Serie A-duels inleidde. Tien minuten later deelde Pogba de definitieve knock-out uit na voorbereidend werk van Andrea Pirlo en Roberto Pereyra. Hoewel Lazio gedurende de gehele wedstrijd wel gevaarlijk was, voornamelijk via Antonio Candreva, en de laatste twintig minuten met een man meer speelde door de tweede gele kaart voor Simone Padoin, kwam de tiende zege van het seizoen en de koppositie van Juventus niet meer in gevaar.