De Vrij en Braafheid dankzij Djordjevic voorbij Palermo

Reacties

Lazio, met twee Nederlandse verdedigers in de basis, boekte op bezoek bij Palermo weer eens een succesje. Dat had het voor een groot deel te danken aan de Servische spits Filip Djordjevic.

De Vrij en Braafheid dankzij Djordjevic voorbij Palermo

Palermo - Lazio 0-4
Het Nederlands getinte Lazio ging met een voorsprong rusten, maar dat had ook zomaar een achterstand kunnen zijn. Stefan de Vrij, net als landgenoot Edson Braafheid in de basis, greep bij een aanval van Palermo niet in en bood Franco Vázquez een prima mogelijkheid, maar zag tot zijn opuchting hoe de Argentijn naast schoot. Kort daarna tekende spits Filip Djordjevic (foto, rechts) voor 0-1 voor de Romeinen.

Ook vlak na rust zag De Vrij (foto, links, met Braafheid achter hem) er niet geweldig uit. Hij verdedigde uit, maar daarop kon Paulo Dybala hard uithalen. Diens schot werd echter goed gepareerd door doelman Federico Marchetti. Nadat Djordjevic een op het oog simpele kans (hij probeerde het met een kunstzinnig hakje) had gemist, zorgde hij ruim een kwartier voor tijd alsnog voor 0-2.

Filip Djordjevic (nummer 9) rent juichend weg nadat hij namens Lazio heeft gescoord tegen Palermo. Dat zou hij in totaal drie keer doen.
Filip Djordjevic (nummer 9) rent juichend weg nadat hij namens Lazio heeft gescoord tegen Palermo. Dat zou hij in totaal drie keer doen.

Nadat Braafheid met een blessure naar de kant werd gehaald, completeerde Djordjevic met een schot in de lange hoek zijn hattrick. Dankzij Marco Parolo werd het zelfs nog 0-4. Door de overwinning verlaat Lazio in ieder geval voor even de onderste regionen, waarin het door slechts drie punten uit de eerste vier duels was beland. Palermo verkeert nog altijd in zwaar weer: het blijft op drie punten staan.

Udinese – Parma 4-2
Udinese is bezig aan een sterke start in de Serie A. In Udine werd Parma met 4-2 naar huis gestuurd. Namens de ploeg van trainer Andrea Stramaccioni velden Antonio Di Natale (twee goals), Thomas Heurtaux en Cyril Théréau het vonnis over Parma. Met name de treffer van Heurtaux was een fraaie.

De verdediger van Udinese was met een stijlvolle omhaal verantwoordelijk voor de 3-2. Namens de bezoekers waren José Mauri en Antonio Cassano (strafschop à la Panenka) trefzeker. Udinese bezet de derde plaats in de competitie met drie punten achterstand op koplopers Juventus en AS Roma, die alles nog wonnen. Overigens is Di Natale ook dit seizoen vooralsnog de grote man bij Udinese: 36 jaar, zes duels en negen goals (in competitie én beker).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.