De Vries zet negatieve Nederlandse keepersserie voort

Als twaalfde Nederlandse keeper debuteerde Dorus de Vries zondag in de Premier League. Met Wolverhampton Wanderers verloor hij voor eigen publiek met 0-2 van Manchester City en degradeerde zijn ploeg en passant.

De Vries zet negatieve Nederlandse keepersserie voort

Daarmee hield de voormalige sluitpost van onder meer Telstar en ADO Den Haag een opmerkelijke traditie in stand. Liefst negen (!) van zijn elf keepende landgenoten kwamen tijdens hun debuut in de Premier League niet tot winst.

Met twee tegengoals heeft De Vries het nog behoorlijk gedaan. Want Michel Vorm incasseerde dit seizoen bij zijn eerste duel voor Swansea City, eveneens met Manchester City, vier treffers. Ook John Karelse moest als keeper van Newcastle United in 1999 vier keer vissen tijdens zijn debuut tegen Southampton (2-4).

Edwin van der Sar en Ed de Goey werden tijdens hun Premier League-vuurdoop voor respectievelijk Fulham en Chelsea drie keer geklopt.

De enige doelwachters die met drie punten van het veld stapten zijn Sieb Dijkstra en Tim Krul. Dijkstra won in 1994 als goalie van Queens Park Rangers met 4-2 van Norwich City. Krul hield de nul tijdens zijn eerste Premier League-optreden voor Newcastle United in september 2010. Als invaller zorgde hij in de uitwedstrijd tegen Everton (0-1) dat zijn doel schoon bleef. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's