De Vries maakt zeldzaam foutje goed tegen Watford

Dorus de Vries blijft de aandacht op zich vestigen bij Swansea City. Afgelopen zaterdag speelde de 29-jarige doelman nog een negatieve hoofdrol tegen Nottingham Forest, maar dinsdag revancheerde hij zich door voor de twintigste keer dit seizoen de nul te houden.

De Vries maakt zeldzaam foutje goed tegen Watford

De Vries kreeg in 35 competitiewedstrijden pas zeventien treffers om zijn oren. Tegen Nottingham Forest maakte hij echter een zeldzaam foutje, waardoor Swansea weer eens verloor na een serie van twaalf duels zonder nederlaag. Tegen Watford pakte De Vries de draad echter op. Hij keepte uitstekend en Swansea won de uitwedstrijd met 1-0.

Aanvaller Shefki Kuqi werd matchwinner, maar de Fin zwaaide vooral zijn doelman lof toe. 'Mijn doelpunt bezorgde ons drie punten, maar de overwinning was echt een teamprestatie en de Man of the Match was zonder twijfel Dorus de Vries.' Overigens deed ook Cedric van der Gun negentig minuten mee.

De Vries moet nog twee keer de nul zien te houden om een clubrecord te evenaren. Tijdens het seizoen 1999/2000 hield Roger Freestone in totaal 22 keer zijn doel schoon namens Swansea. De Vries staat inmiddels al op twintig clean sheets.

'Dit was een heel prettige uitoverwinning', keek De Vries terug na de zege op Watford. 'Zij oefenden veel druk uit op ons doel en ze speelden in een hoog tempo. Zeker na mijn optreden tegen Forest was ik erg blij dat ik vandaag weer een aantal reddingen heb verricht. Je wilt er toch graag staan als je team je nodig heeft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen